Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka ei ole kynnyskysymys suurille puolueille

Talous
 
Juhani Niiranen HS
Alexander Stubb,kokoomuksen puheenjohtaja1. "Kreikka saa nykyohjelman viimeisen lainaerän vain, jos se parantaa sovitusti omaa talouttaan. Uusi ohjelma ei tule mitenkään kyseeseen, jos Kreikka ei saa nykyistäkään toteutettua. Parhaassakin tapauksessa suhtaudun erittäin varauksellisesti Suomen Kreikka-vastuiden ja -riskien kasvattamiseen entisestään."2. "Edellisten eduskuntavaalien alla useammat puolueet rakensivat eurokriisiin liittyviä kynnyskysymyksiä. Toivottavasti olemme kaikki oppineet siitä. Se ei ollut Suomen, Euroopan tai varmaan lopulta kyseisten puolueidenkaan etu.
Alexander Stubb,kokoomuksen puheenjohtaja1. "Kreikka saa nykyohjelman viimeisen lainaerän vain, jos se parantaa sovitusti omaa talouttaan. Uusi ohjelma ei tule mitenkään kyseeseen, jos Kreikka ei saa nykyistäkään toteutettua. Parhaassakin tapauksessa suhtaudun erittäin varauksellisesti Suomen Kreikka-vastuiden ja -riskien kasvattamiseen entisestään."2. "Edellisten eduskuntavaalien alla useammat puolueet rakensivat eurokriisiin liittyviä kynnyskysymyksiä. Toivottavasti olemme kaikki oppineet siitä. Se ei ollut Suomen, Euroopan tai varmaan lopulta kyseisten puolueidenkaan etu. Kuva: Juhani Niiranen HS

1. Miten suhtautuisitte Kreikan uuteen hätärahoitukseen? 2. Onko Kreikka-kantanne kynnyskysymys hallitukseen osallistumiselle?

Markku Ulander Lehtikuva
Juha Sipilä,keskustan puheenjohtaja1. "Kreikka-kakkoselle nykyhallitus on antanut valtuutuksen. On selvä asia, että Suomen vastuut eivät voi kasvaa. Lisärahaa ei voida pistää näihin mekanismeihin. Ehdoton edellytys kakkosen [toisen lainaohjelman] toteuttamiselle on totta kai se, että Kreikka sitoutuu reformeihin."2. "Me emme ole miettineet kynnyskysymyksiä. Olemme lähteneet kriisin hallinnassa siitä, että ensiavun pitää riittää. Kreikka oli hyvällä tiellä. Kakkonen [toinen lainaohjelma] olisi riittänyt, jos he olisivat vieneet määrätietoisesti ne [uudistukset] loppuun."
Juha Sipilä,
keskustan puheenjohtaja
1. "Kreikka-kakkoselle nykyhallitus on antanut valtuutuksen. On selvä asia, että Suomen vastuut eivät voi kasvaa. Lisärahaa ei voida pistää näihin mekanismeihin. Ehdoton edellytys kakkosen [toisen lainaohjelman] toteuttamiselle on totta kai se, että Kreikka sitoutuu reformeihin."
2. "Me emme ole miettineet kynnyskysymyksiä. Olemme lähteneet kriisin hallinnassa siitä, että ensiavun pitää riittää. Kreikka oli hyvällä tiellä. Kakkonen [toinen lainaohjelma] olisi riittänyt, jos he olisivat vieneet määrätietoisesti ne [uudistukset] loppuun."

Juha Metso
Timo Soini,perussuomalaisten puheenjohtaja1. "Kielteisesti. Tässä valuutassa ja viitekehyksessä Kreikka ei tule koskaan kilpailukykyiseksi. Jokainen, joka on tässä asiassa rehellinen, ymmärtää, ettei tuota velkamäärää pysty koskaan maksamaan takaisin. Ja Euroopassa ei oikein muilla kuin Saksalla ole rahaa. Saksasta tämä on kaikki kiinni."2. "Minä en koskaan toimi muiden asettamalla agendalla. Minulla on kysymys Sipilälle ja keskustalle. Te olette äänestäneet kolme ja puoli vuotta eduskunnassa täysin samalla lailla kuin perussuomalaiset. Jos me olemme yhdessä hallituksessa, meillä on enemmistö. Etukäteen minä en sido puolueen käsiä yhtään mihinkään."
Timo Soini,
perussuomalaisten puheenjohtaja
1. "Kielteisesti. Tässä valuutassa ja viitekehyksessä Kreikka ei tule koskaan kilpailukykyiseksi. Jokainen, joka on tässä asiassa rehellinen, ymmärtää, ettei tuota velkamäärää pysty koskaan maksamaan takaisin. Ja Euroopassa ei oikein muilla kuin Saksalla ole rahaa. Saksasta tämä on kaikki kiinni."
2. "Minä en koskaan toimi muiden asettamalla agendalla. Minulla on kysymys Sipilälle ja keskustalle. Te olette äänestäneet kolme ja puoli vuotta eduskunnassa täysin samalla lailla kuin perussuomalaiset. Jos me olemme yhdessä hallituksessa, meillä on enemmistö. Etukäteen minä en sido puolueen käsiä yhtään mihinkään."

Jussi Nukari Lehtikuva
Antti Rinne,Sdp:n puheenjohtaja1. "SDP:n yksiselitteinen kanta on, että Suomen Kreikka-vastuita ei tule enää lisätä. Kreikan tulee saavuttaa toisen lainaohjelman tavoitteet. Sitten on mahdollista käyttää vanhaa rahaa – jos sitä on olemassa – siihen, että Kreikka palaa markkinoille luottolimiittijärjestelyiden kautta."2. "Kreikka on hyvin tärkeä kysymys. Me olemme auttaneet Kreikkaa paljon, niin kuin muutkin euromaat, IMF ja EKP ovat auttaneet. Olen yrittänyt ymmärtää Syrizan logiikkaa. Nyt alkaa olla viimeiset hetket, että kreikkalaiset itse alkavat tehdä talouspolitiikkaa, jolla he pääsevät velkakestävään tilanteeseen."
Antti Rinne,
Sdp:n puheenjohtaja
1. "SDP:n yksiselitteinen kanta on, että Suomen Kreikka-vastuita ei tule enää lisätä. Kreikan tulee saavuttaa toisen lainaohjelman tavoitteet. Sitten on mahdollista käyttää vanhaa rahaa – jos sitä on olemassa – siihen, että Kreikka palaa markkinoille luottolimiittijärjestelyiden kautta."
2. "Kreikka on hyvin tärkeä kysymys. Me olemme auttaneet Kreikkaa paljon, niin kuin muutkin euromaat, IMF ja EKP ovat auttaneet. Olen yrittänyt ymmärtää Syrizan logiikkaa. Nyt alkaa olla viimeiset hetket, että kreikkalaiset itse alkavat tehdä talouspolitiikkaa, jolla he pääsevät velkakestävään tilanteeseen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat