Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Applen älykelloon suomalaisia sovelluksia

Suomalaisyhtiöt tekevät laitteeseen seikkailupelejä ja terveyssovellusta

Talous
 

Ensimmäiset suomalaiset ohjelmistoyhtiöt ovat julkistaneet sovelluksensa Applen älykellolle Apple Watchille. Kello tulee kuluttajien saataville huhtikuun lopulla. Varta vasten Applen älykellolle suunnitelluista peleistä ovat kertoneet joulukuussa perustettu Everywear Games ja toissa vuonna perustettu mobiilipeliyhtiö Seriously.

Everywear Games julkisti seikkailupeli Runebladen, ja Seriously kertoi suositun Best Fiends -älypelin laajenevan myös älykelloihin.

Älykello pakottaa suunnittelijat miettimään pelaamista uudella tavalla. Everywear Gamesin toimitusjohtaja Aki Järvilehto kuvailee, että älykellon pitää tarjota mielekäs pelihetki yhden hissimatkan aikana.

"Sen täytyy olla temmoltaan hyvin erilaista. Me olemme suunnitelleet Runebladen niin, että sitä pelataan 5–15 sekunnin sessioissa", hän kertoo.

Seriouslyn älypuhelimilla ja taulutietokoneilla pelattavaa Best Fiendsiä on ladattu yli yhteentoista miljoonaan Applen laitteeseen.

Peliin on tulossa laajennus, joka mahdollistaa pelaamisen Watchilla. "Me olemme tehneet siitä oman kokemuksensa, mutta se linkittyy saumattomasti mobiilipeliin", sanoo yhtiön luova johtaja Petri Järvilehto.

Muista suomalaisista ohjelmistoyhtiöistä ainakin Gajatri Studios julkaisee piakkoin oman Apple Watch-sovelluksensa. Mindful Watch -niminen sovellus auttaa ihmisiä tekemään joogaan ja mieltä harjoittavaan mindfulnessiin pohjautuvia hengitysharjoituksia.

Ainakin toistaiseksi pelit ja joogasovellus ovat saatavilla vain Applen älykellolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat