Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtataistelu repii saksalaista autojättiä

Volkswagenin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja ilmiriidoissa

Talous
 
HS-Reuters

Saksalaisessa autoyhtiö Volkswagenissa on meneillään johtajuuskiista. Hallituksen puheenjohtajan Ferdinand Piëchin ja toimitusjohtajan Martin Winterkornin välit ovat täysin tulehtuneet.

Piëch ilmoitti perjantaina saksalaislehti Der Spiegelille, että Winterkorn ei nauti enää hänen tukeaan. Piëch sanoi "loitontaneensa" itseään toimitusjohtajasta.

Analyytikkojen mukaan kommenttien valossa näytti entistä epätodennäköisemmältä, että Winterkorn saisi jatkoa ensi vuonna päättyvälle sopimukselleen. Winterkornia on myös povattu Piëchin korvaajaksi, kun tämä jää eläkkeelle todennäköisesti vuonna 2017.

Asetelma kuitenkin muuttui sunnuntaina, kun Volkswagenin omistavan Porschen hallituksen puheenjohtaja Wolfgang Porsche asettui tukemaan Winterkornia. Wolfgang Porsche on Piëchin serkku.

"Tohtori Piëchin kommentti edustaa hänen henkilökohtaista mielipidettään, jota ei ole sisältönsä osalta koordinoitu perheen sisällä", Porsche sanoo.

Porsche-perheen pään lisäksi myös Ala-Saksin osavaltio sekä autovalmistajan työntekijäpuolen johtajat ovat antaneet tukensa Winterkornille.

Volkswagen toimii Ala-Saksista käsin, ja osavaltio omistaa viidenneksen äänivaltaisista osakkeista.

Työntekijäpuoli taas edustaa puolia autoyhtiön hallintoneuvoston kahdestakymmenestä jäsenestä. Loput paikat jakaantuvat Ala-Saksin osavaltiolle sekä Porschen ja Piëchin perheille.

Reutersin lähteet kertovat, että Volkswagenia vuodesta 2007 johtanut Winterkorn on rohkaistunut saamastaan tuesta ja aikoo taistella paikastaan.

Analyytikkojen mukaan Piëchin hyökkäys toimitusjohtajaa vastaan tulee pahimpaan mahdolliseen aikaan, kun autojätti yrittää leikata kustannuksia miljardien eurojen edestä parantaakseen kannattavuuttaan.

Yhtiö pyrkii myös saamaan Yhdysvaltain-liiketoimintansa paremmalle tolalle.

"Tämä välirikko aiheuttaa Volkswagenille epävakautta kriittisessä ajankohdassa", sanoo Evercore ISI -tutkimusyhtiön analyytikko Arndt Ellinghorst.

"Se, mitä johdossa tapahtuu seuraavien parin vuoden aikana, on yhtiön suurin haaste 20–30 vuoteen."

Volkswagenin hallintoneuvoston ohjauskomitea tapaa alkavalla viikolla keskustellakseen johtajuuskriisistä, yhtiöstä kerrotaan. Tarkempia tietoja ei ole toistaiseksi saatavilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat