Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pop-ryhmän vakuutusyhtiö on jo myynnissä

Kaksi vuotta sitten perustettu yhtiö on tuottanut isot tappiot

Talous
 

Suomen vakuutusmarkkinoiden uusin tulokas Suomen vahinkovakuutus, tai ainakin osa siitä, on jo myynnissä.

POP-pankkiryhmä perusti vakuutusyhtiönsä kaksi vuotta sitten. Yhtiön ideana on toimia "vakuutustehtaana". Se tuottaa vakuutuksia asiakkaille, jotka myyvät niitä omilla tuotemerkeillään.

Kuluttajille yhtiön vakuutuksia tarjotaan POP-vakuutusten ja Säästöpankin vakuutusten nimillä.

Toiminta on ollut ensimmäisinä vuosina odotettuakin raskaammin tappiollista. Tappiota on tullut yhteensä 22,6 miljoonaa euroa. Vakuutusliiketoiminnan kasvattaminen tyhjästä sitoo paljon pääomaa, jota omistajat ovat joutuneet laittamaan yhtiöön jo useita kertoja lisää.

Toimitusjohtaja Pekka Lemettisen mukaan yhtiön myyntikeskustelut saivat alkunsa siitä, että vakuutusyhtiön johtoon oli yhteydessä ostajakandidaatteja.

"Koko prosessi lähti käyntiin siitä, että jo vuosi sitten saatiin yhteydenottoja. Kiinnostusta on ollut niin kotimaasta kuin ulkomailta", Lemettinen sanoo.

Toisaalta nykyiset omistajat ottaisivat mielellään uuden omistajan mukaan jakamaan vakuutusyhtiön pääomittamisen taakkaa.

Hänen mukaansa myyntikeskustelujen lopputulosta on liian aikaista ennakoida.

"Kaikki vaihtoehdot ovat auki", Lemettinen sanoo.

Suomen vahinkovakuutus on hankkinut markkinaosuutta edullisilla autovakuutuksilla.

"Olemme saaneet kahdessa vuodessa 60 000 asiakasta. Valtaosa on tullut autovakuutuksen kautta, mutta entistä enemmän asiakkaat ostavat myös muita vakuutuksia."

Yhtiön tavoitteena on saada liiketoiminta kannattavaksi neljän vuoden kuluessa.

Vakuutusliiketoimintaan lähteminen ei uudelle toimijalle ole helppoa. Vanhoilla yhtiöillä on hallussaan valtava tietomäärä vahinkojen todennäköisyyksistä, mikä helpottaa vakuutusten hinnoittelua. Jos vahinkojen määrä esimerkiksi aliarvioidaan, liian halvalla myyty vakuutus voi olla yhtiölle raskaasti tappiollinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat