Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokia nousi jälleen pörssin arvokkaimmaksi yhtiöksi

Talous
 

Nokia on ottanut takaisin paikkansa pörssin arvokkaimpana suomalaisena yhtiönä.

Helsingin pörssin eli Nasdaq OMX:n kuukausitilastojen mukaan Nokia nousi pörssin arvokkaimmaksi yhtiöksi syyskuussa 2013. Sen jälkeen se on pitänyt arvokkaimman yhtiön paikkaa kahta kuukautta lukuun ottamatta.

Viime ja tämän vuoden maaliskuussa finanssikonserni Sammon markkina-arvo oli hieman Nokiaa suurempi.

Vielä viime torstaina Sampo oli Nokiaa arvokkaampi. HS:ssä sunnuntaina 12. huhtikuuta julkaistussa mutta torstain päätöskursseihin perustuvassa artikkelissa väitettiin virheellisesti, että Sampo olisi yhä pörssin arvokkain yhtiö. Nokia ehti kuitenkin jo perjantaina ottaa ykköspaikkansa takaisin.

Uutinen karttapalvelu Heren mahdollisesta myynnistä siivitti Nokian osakkeen perjantaina yli viiden prosentin nousuun. Samalla markkina-arvo nousi noin 28 miljardiin euroon eli ohi Sammon noin 27 miljardin.

Molempien yhtiöiden arvo on kasvanut noin kymmenellä miljardilla eurolla vain puolessatoista vuodessa.

Nokia oli pörssin ylivoimaisesti arvokkain yhtiö koko 2000-luvun alun. Matkapuhelinten maailmanmarkkinoita hallinneen yhtiön markkina-arvo oli vuoden 2007 lokakuussa lähes 108 miljardia euroa. Vuoden 2008 finanssikriisi romahdutti kurssin, ja lopulta Nokia menetti asemansa matkapuhelinmarkkinoilla.

Kesäkuussa 2011 energiayhtiö Fortum nousi markkina-arvossa mitattuna ohi Nokian, jonka arvo oli laskenut 17 miljardiin euroon. Vuotta myöhemmin kriisiyhtiöksi leimatun Nokian arvo oli alimmillaan kuusi miljardia euroa.

Nordeasta viidenneksen ja vakuutusyhtiö Ifin kokonaan omistava Sampo nousi Helsingin pörssin arvokkaimmaksi suomalaiseksi yhtiöksi syyskuussa 2012, ja yhtiö piti tätä paikkaa Nokian uuteen nousuun asti. Syyskuussa 2013 pelkäksi verkkovalmistajaksi muuntuneen Nokian markkina-arvo oli noussut jo yli 18 miljardiin euroon, ja yhtiö ohitti Sammon.

Yhtiön markkina-arvo saadaan, kun sen osakkeen hinta kerrotaan osakkeiden lukumäärällä. Nokian markkina-arvo oli maanantain pörssipäivän jälkeen 29 miljardia euroa ja Sammon arvo 27,5 miljardia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat