Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdistymisessä olisi suuret riskit

Talous
 

Nokian pääkonttorissa Espoossa ja Alcatel-Lucentin pääkonttorissa Pariisissa tiedetään hyvin, kuinka vaikeaa on kahden suuren yhtiön yhdistäminen.

Ranskalainen Alcatel ja yhdysvaltalainen Lucent yhdistettiin vuonna 2006. Samana vuonna Nokia ja Siemens ilmoittivat verkkoliiketoimintojensa yhdistämisestä.

Nokian hallitus pohti vuonna 2005, että yhtiö olisi ostanut Lucentin. Hallitus päätyi siihen, että yhdistyminen Siemensin verkkoliiketoiminnan kanssa on parempi ratkaisu.

Molemmissa tapauksissa yhdistyminen johtui siitä, että neljännen sukupolven matkapuhelintekniikan (4g) kehittämiseen tarvittiin suuria tuotekehitysinvestointeja. Niihin yhtiöllä ei ollut yksinään varaa.

Yhdistyminen oli keino pysyä teknisen kehityksen kärjessä ja puolustaa markkinaosuuksia.

Nokia Siemens Networksin ja Alcatel-Lucentin liiketoiminta halvaantui pitkäksi aikaa, koska päällekkäisten liiketoimintojen takia työpaikkoja piti karsia runsaasti.

Lisäksi eri yhtiöiden toimintatavoissa oli suuria eroja. Ne aiheuttivat molemmissa yhteisyrityksissä paljon kitkaa.

Vaikeuksia lisäsi entisestään kiinalaisen Huawein nopea läpimurto verkkolaitteiden markkinoille. Kiristyneen kilpailun takia orvoksi jäänyt kanadalainen verkkolaiteyhtiö Nortel asetettiin vuonna 2009 konkurssiin.

Heinäkuussa 2013 Nokia kertoi ostavansa Siemensin osuuden yhteisyrityksestä 1,7 miljardilla eurolla. Nokian ja Siemensin entinen yhteisyritys on nykyisen Nokian ydin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat