Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-komissiolta odotetaan viimein päätöstä Googlesta

EU voi viedä hakukonejätin oikeuteen kilpailulakien rikkomisesta

Talous
 

Euroopan unionin komissiolta odotetaan lähiaikoina päätöstä siitä, aikooko se viedä hakukoneyhtiö Googlen oikeuteen EU:n kilpailulainsäädännön rikkomisesta.

Komissiosta ei oteta asiaan kantaa etukäteen. Ratkaisu on viime kädessä tanskalaisella kilpailukomissaarilla Margrethe Vestagerilla.

Kilpailuoikeudellinen kiista EU:n ja Googlen välillä on kestänyt pitkään. Komissio aloitti tapauksen tutkimisen runsaat viisi vuotta sitten 2010. Tällöin kilpailukomissaarina oli Joaquín Almunia.

Almunia yritti neuvottelutietä ja esitti kolme kertaa erilaisia ratkaisumalleja yhtiölle. Yritykset kuitenkin raukesivat, vaikka vuoden 2013 lopulla Almunia oli jo optimistinen sovusta.

EU:n tutkimukset ovat yrittäneet selvittää, onko Google käyttänyt väärin hallitsevaa asemaansa EU:n hakukonemarkkinoilla haittaamalla kilpailijoidensa asemaa.

Googlella on EU:ssa yli 90 prosentin markkinaosuus hakukoneiden markkinoilla.

Almunian sovintoyritysten rauettua Googlen eurooppalaiset kilpailijat ovat pitäneet asiaa esillä ja painostaneet Vestageria nostamaan virallisen kanteen. Näin kertoo brittiläinen sanomalehti Financial Times.

Vestager on toistaiseksi varonut ottamasta jyrkkää kantaa. Toinen komissaari, saksalainen digitaalisesta kehityksestä vastaava Günther Oettinger, on sen sijaan suositellut kovaa linjaa Googlea vastaan.

Saksalaiset ovat ylipäätään olleet eniten ärtyneitä Googlen toimintatapoihin.

Oettingerin mukaan eurooppalaisilta yhtiöiltä on tullut useita perusteltuja valituksia Googlesta.

Google on kiistänyt syytökset ja väittää toimineensa täydessä yhteistyössä komission kanssa niitä tutkittaessa.

Viime vuonna Euroopan parlamentin enemmistö ehdotti Googlen pilkkomista osiin, jotta se ei voisi hyödyntää liikaa vahvaa asemaansa. Kannanotto oli neuvoa antava mielenilmaus, sillä parlamentilla ei ole asiassa toimivaltaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat