Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-komissio varoitti Googlea oman palvelun suosimisesta

Talous
 

Hakukoneyhtiö Google on saanut EU:n komissiolta väitetiedoksiannon siitä, että se käyttää väärin määräävää markkina-asemaansa hakukonepalveluissa. Näin ollen EU otti taas yhden askeleen kohti sitä, että se saattaa rangaista ja asettaa Googlelle rajoituksia.

Erityisesti tutkinnan alla on Googlen oma hintavertailupalvelu Google Shopping.

Komissio epäilee Googlen suosivan hakukonetuloksissa Google Shoppingissa olevia palveluita ja tuotteita sijoittamalla oman palvelunsa tuloksia hakutuloksissaan muita näkyvämmin esille. Tämä vääristää komission mielestä kuluttajien mahdollisuutta arvioida hakutuloksia ja vähentää kilpailevien hintavertailupalvelujen käyttöä.

EU:n kilpailukomissaarin Margrethe Vestagerin antaman lausunnon mukaan Googlella on nyt kymmenen viikkoa aikaa vastata komission väitteisiin. Jos epäilyt osoittautuvat aiheellisiksi, Googlen on muutettava liiketoimintatapojaan Euroopassa, Vestager sanoo.

Komissio aloittaa myös erillisen tutkinnan Googlen Android-käyttöjärjestelmästä. Komissiota kiinnostaa, estääkö Google kilpailevien mobiilialustojen, sovellusten ja palvelujen kehittämisen ja pääsyn markkinoille.

Googlella on EU:ssa yli 90 prosentin markkinaosuus hakukoneiden markkinoilla. EU:n komissio ja Google ovat jo useamman vuoden ajan neuvotelleet monista Googlen palveluihin ja toimintatapoihin liittyvistä seikoista, joiden EU katsoo rikkovan kilpailulakeja. Viime vuonna Euroopan parlamentin enemmistö ehdotti jopa Googlen pilkkomista osiin, jotta se ei voisi hyödyntää liikaa asemaansa.

Kannanotto oli neuvoa antava mielenilmaus, sillä parlamentilla ei ole asiassa toimivaltaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat