Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siilasmaa: Alcatel-Lucent on paras kumppani

Talous
 
Nokian Siilasmaa Ranskassa: ”Neuvottelut Alcatel-Lucentin kanssa alkoivat vuonna 2013”
Nokian Siilasmaa Ranskassa: ”Neuvottelut Alcatel-Lucentin kanssa alkoivat vuonna 2013”
Ranskassa keskiviikkona järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa kertoi, että neuvottelut Alcate-Lucentin kanssa alkoivat jo vuonna 2013. Tuolloin Nokia oli juuri myynyt matkapuhelintoimintonsa ohjelmistoyhtiö Microsoftille 5,4 miljardilla eurolla. Kuva: Nokia.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaan mukaan yritysjärjestelyjä Alcatel-Lucentin kanssa on pohdittu pitkään ja huolellisesti eri vaihtoehtoja punniten.

Neuvottelut Alcatel-Lucentin kanssa aloitettiin hänen mukaansa syyskuussa 2013, jolloin Nokia ilmoitti myyvänsä tappiollisen puhelinliiketoimintansa ohjelmistoyhtiö Microsoftille.

"Olemme hyvin analyyttisesti käyneet läpi kaikki vaihtoehdot ja päätyneet siihen, että Alcatel-Lucent on Nokialle paras mahdollinen kumppani. Kun otetaan huomioon asiakas- ja kuluttajaympäristössä tapahtuvat muutokset vuoteen 2020 mennessä, Nokiasta tulee alan voittajayhtiö", sanoo Siilasmaa puhelimitse Pariisista.

Osakemarkkinoilla uskottiin pitkään, että Nokia olisi ostamassa verkkolaiteyhtiö Juniperin. Keskiviikkona sijoitustutkimusyhtiö Bernstein Researchin analyytikko Pierre Ferragu arvioi, että Ericsson voisi ostaa Juniperin.

Siilasmaa korostaa, että yritysjärjestelyä ei tehdä ensisijaisesti liiketoiminnan kasvattamiseksi, vaan nimenomaan Nokian tuotevalikoiman täydentämiseksi ja kilpailukyvyn parantamiseksi tulevaisuuden tarpeita varten.

Siilasmaan mukaan Nokiassa on tehty perusteellinen selvitys siitä, mitä uutta osaamista ja tuotteita asiakkaat Nokialta tulevaisuudessa odottavat.

"Alcatel-Lucentin keskeiset voimavarat ovat ip-reitittimissä, pilvipalveluissa ja kiinteän verkon laitteissa. Näillä osa-alueilla Nokialla ei ole nykyisin juuri osaamista."

"Alcatel-Lucentilla on Ranskassa erinomaista osaamista. Sen lisäksi meillä on Suomessa maailman parasta osaamista radiotekniikassa. Suomalainen osaaminen on meillä hyvin tärkeää, mutta tarvitsemme siihen täydennystä Alcatel-Lucentista."

Siilasmaa ei halua myöskään ottaa lainkaan kantaa siihen, mistä työpaikkoja mahdollisesti vähennetään.

"Ilman muuta suuressa yritysjärjestelyssä on aina jonkin verran päällekkäisyyksiä. Korostan vielä, että tämä yritysjärjestely tehdään Nokian osaamisen täydentämiseksi eikä synergiaetujen takia. Nokian juuret ovat yhä syvällä Suomessa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat