Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus paljastaa parhaat ja huonoimmat työnantajat: Reaktor kärjessä, Talvivaara pohjalla

Ohjelmistoyhtiön jälkeen tekniikan ja kaupan osaajat listasivat kärkeen Koneen, Supercellin ja Googlen

Talous
 
Benjamin Suomela
"Ihan loistavasti on mennyt, eikä ole vielä tullut vastaan toista firmaa, joka olisi yhtä mehukas", kuvailee Satu Anttila, 26, (oik.) kolmen vuoden työkokemustaan Reaktorissa. Frankfurtin matkaa valmistelivat keskiviikkona myös Sami Honkonen ja Rebecca Hakola.
"Ihan loistavasti on mennyt, eikä ole vielä tullut vastaan toista firmaa, joka olisi yhtä mehukas", kuvailee Satu Anttila, 26, (oik.) kolmen vuoden työkokemustaan Reaktorissa. Frankfurtin matkaa valmistelivat keskiviikkona myös Sami Honkonen ja Rebecca Hakola. Kuva: Benjamin Suomela

Ohjelmistoyhtiö Reaktor rynni ykköseksi, kun kaupan ja tekniikan alan ammattilaisilta ja korkeakouluopiskelijoilta tiedusteltiin, mikä yritys ansaitsee heidän luottamuksensa ja parhaan maineen. Yrityksiä arvioitiin kahdeksan osa-alueen kautta. Reaktor keräsi ykkössijat esimerkiksi vastuullisuudessa, vuorovaikutuksessa ja innovaatioissa.

Fakta

Kymmenen kärjessä ja pohjalla

 Parhaat:

Reaktor 4,27

Kone 4,22

Supercell 4,07

Google 4,04

Fazer 3,88

Wärtsilä 3,82

Ikea 3,81

Alko 3,69

ABB 3,67

Valio 3,59

 

 Huonoimmat:

Talvivaara 1,56

Tieto 2,55

Finnair 2,73

Posti 2,78

Stockmann 2,81

Kunnat 2,82

VR 2,85

Accenture 3,10

Nokia 3,11

Kesko 3,18

 

Pisteitä on annettu yhdestä viiteen kahdeksalta osa-alueelta.

Vuonna 2000 perustettu, muun muassa koodauskisojen järjestämisestä kuulu Reaktor ei komeile ensimmäistä kertaa kärjessä, kun kyse on mieluisasta työpaikasta.

Uusin rankingvoitto tuli T-Median Työnantajakuva 2015 –tutkimuksesta, joka tehtiin sähköisenä kyselynä helmi–huhtikuussa yhteistyössä alan järjestöjen, kuten Suomen ekonomien ja Insinööriliiton, kanssa.

Tutkimuksia työnantajakuvasta T-Media on tehnyt vuodesta 2007, mutta nyt selvitettiin ensimmäistä kertaa laajemmin, miten työnantajakuva vaikuttaa yrityksen maineeseen sekä osto-, suosittelu- ja työskentelyhalukkuuteen.

Tunnettuuden ja kiinnostavuuden lisäksi mitattiin myös, kuinka yrityksen johto, vastuullisuus, hallinto, tuotteet ja palvelut, innovatiivisuus sekä vuorovaikutus eli työntekijöiden kohtelu vaikuttavat työskentelyhalukkuuteen.

Selvitys tehtiin kahdessa vaiheessa, josta ensimmäisessä valikoitui listalle 30 organisaatiota.

Siinä liki 1 500 tekniikan ja kaupan alan osaajaa sai spontaanisti nimetä kaksi hyvä- ja huonomaineista työnantajaa.

Varsinaiseen luottamus- ja mainetutkimukseen vastasi noin 2 500 henkeä, joista puolet oli tekniikan ja kaupan alan ammattilaisia ja puolet näiden alojen opiskelijoita ammattikorkeakouluista ja yliopistoista.

Kukin vastaaja arvioi enintään viisi työnantajaa.

Mutta mikä siivitti ohjelmistoyhtiön niukasti ohi perinteisen konepajafirman mainelistalla?

"Optimoidaan firmaa 200 vuoden päähän. Se lopettaa aika tehokkaasti kaikenlaisten pikavoittojen tavoittelun", sulattelee hyvää uutista Ville Valtonen, joka vastaa Reaktorin markkinoinnista. Se on muuten Valtosen mukaan "maailman helpoin duuni", koska "ei tarvitse kuin välittää eteenpäin sitä, mitä porukka keksii".

Koodikoulu esimerkiksi lähti liikkeelle reaktorilaisen Juha Paanasen halusta opettaa omaa tytärtään koodaamaan. Sana kiiri firman sisällä, ja pian muutkin toivat lapsensa Juhan oppiin.

"Kun sitten pidettiin ensimmäinen koodikoulu, yli 300 lasta olisi halunnut mukaan, mutta paikkoja oli vain 15", Valtonen kertoo.

Reaktor on mukana myös tulevaisuuden johtaminen -tutkimushankkeessa, jota johdetaan Turun yliopistosta.

Työn alla ovat myös Finnairin uusien Airbus-koneiden viihdejärjestelmä ja niihin liittyvä mobiiliapplikaatio sekä ylioppilastutkinnon sähköistäminen.

Reaktorissa on 300 työntekijää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat