Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turku hamuaa risteilijätilausta

Talous
 

Turun telakan omistava saksalaisyhtiö Meyer Werft neuvottelee HS:n tietojen mukaan jättiristeilijäkaupoista amerikkalaisen Royal Caribbean -yhtiön kanssa.

Jos kaupat syntyvät, laivojen rakentaminen ajoittuisi ensi vuosikymmenen alkuun ja toisi töitä Turkuun vuosiksi eteenpäin.

Meyer Turku -telakan toimitusjohtaja Jan Meyer on mahdollisista kauppaneuvotteluista vaitonainen.

"Royal Caribbean on maailman toiseksi suurin risteilyvarustamo. Totta kai vilpittömästi toivon, että he tilaisivat meiltä tulevaisuudessa uusia laivoja. Tällä hetkellä ei ole uutisia kerrottavana", Meyer sanoo.

Meyer julkisti maaliskuun lopulla, että se on tehnyt maailman suurimman risteilyvarustamon, brittiläisen Carnival-yhtiön kanssa aiesopimuksen neljästä suurristeilijästä. Kaksi niistä rakennettaisiin Turussa.

"Neuvottelemme yhä yksityiskohdista. Odotan, että voisimme jo ensi kuussa vahvistaa kaupan", Meyer sanoo jo julkistetusta aiesopimuksesta.

Meyer ei ole toistaiseksi julkistanut Carnivalin risteilijöiden kokoluokkaa eikä hintoja. Auki on ollut Finnveran rahoitusjärjestelypaketti risteilijöille.

Asia oli HS:n tietojen mukaan esillä torstaina Suomen hallituksen rahakunnassa, jossa käsitellään esimerkiksi isojen laivatilausten takausjärjestelyjä. Laivojen yksikköhinta liikkuu tiettävästi noin miljardissa eurossa.

Carnivalin suurtilaus varmistaisi Turkuun töitä vuosikymmenen vaihteessa. HS:n tietojen mukaan Royal Caribbeanin mahdolliset tilaukset ajoittuisivat näiden jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat