Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kampanjalla lisätään harjoittelupaikkoja

Suuryritykset etsivät työpaikkoja vastavalmistuneille

Talous
 
Heidi Piiroinen HS
Suomen Mentoreiden hallituksen puheenjohtajan Raija Kemiläisen mukaan nuorten ja korkeakoulutettujen työttömyys on jäänyt sivuun vaalikeskustelussa.
Suomen Mentoreiden hallituksen puheenjohtajan Raija Kemiläisen mukaan nuorten ja korkeakoulutettujen työttömyys on jäänyt sivuun vaalikeskustelussa. Kuva: Heidi Piiroinen HS

Perjantaina alkava kampanja haastaa yritykset tarjoamaan "edes yhden" harjoittelupaikan korkeakoulusta valmistuneille nuorille. Alkuvaiheessa kuuden kuukauden palkallisia harjoittelupaikkoja avautuu runsaat 50 kappaletta.

"Tehdään töitä -kampanja nostaa teeman esille. Vaalikeskusteluissa ei ole juurikaan puhuttu nuorten tai korkeakoulutettujen työttömyydestä", sanoo Suomen Mentoreiden hallituksen puheenjohtaja Raija Kemiläinen.

Hankkeen suojelijan Risto Siilasmaan mukaan viisikymmentä työpaikkaa on vähimmäismäärä.

"Tavoitteena on saada suuri määrä uusia yrityksiä mukaan hankkeeseen, jotta harjoittelupaikkojen määrä kasvaisi jatkossa", Nokian hallituksen puheenjohtaja toteaa.

Korkeasti koulutettujen Akava kertoi maaliskuussa, että vastavalmistuneiden työttömien määrä kasvaa. Helmikuun lopussa työttömänä oli 4 768 korkeakoulusta vastavalmistunutta.

"Meillä on vaikeuksia saada päätöksiä aikaan, niin kuin viimeinen hallituskausi on hyvin osoittanut. Tämän seurauksena Suomen talous ei voi kovin hyvin", Siilasmaa sanoo.

Siilasmaa on huolestunut lisäksi työmarkkinoiden jäykkyydestä. Suomeen ei myöskään haluta investoida, hän muistuttaa. Yksi vaarallisimmasta seurauksista on Siilasmaan mukaan nuorisotyöttömyys.

Nokian lisäksi harjoittelupaikkoja ja mentorointia nuorille tarjoavat muun muassa polttoaineyhtiö Neste Oil, tilintarkastaja KPMG ja mediayhtiö Sanoma.

Nuorten palkkaaminen oli kuluneella viikolla Nokian ansiosta esillä myös Ranskassa, sillä verkkolaitteita valmistava Nokia kertoi keskiviikkona ostavansa yhtiön ranskalaisen kilpailijan Alcatel-Lucentin. Nokian ja Alcatel-Lucentin sopimuksessa sanotaan, että Nokia "odottaa" lisäävänsä Ranskassa tuotekehitystyöpaikkojen määrää useilla sadoilla. Nämä kohdistettaisiin "hiljattain valmistuneille" ranskalaisnuorille.

Helsingin Sanomat on osa Sanomaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat