Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moni kiistakysymys yhä ratkaisematta

Talous
 
Helsingin Sanomat

Vaikka EU:n ja Yhdysvaltain välisiä vapaakauppaneuvotteluja (TTIP) on käyty jo vuodesta 2013 asti, moni vaikea asia on yhä auki.

EU ei halua luopua kaikista maataloustulleista, koska se pelkää halvan amerikkalaisruuan vyörymistä markkinoille. Jäljellä olevia maataloustulleja voitaisiin leikata puoleen, arvioi kauppakomissaari Cecilia Malmström maaliskuussa.

EU:lle on tärkeää suojella julkisia palveluja, kuten koulutusta ja terveydenhuoltoa, sekä audiovisuaalisia palveluja ja tietosuojaa.

Yhdysvallat ei halua vapauttaa merenkulkua, joka on tällä hetkellä täysin suljettu EU:lle. Julkisten hankintojen vapauttaminen on kiven takana, koska niistä päättävät pitkälti osavaltiot.

Yhdysvallat suhtautuu myös varauksella työntekijöiden liikkuvuuden vapauttamiseen.

Osapuolet ovat periaatteessa samaa mieltä investointisuojasta, mutta komissio on viime aikoina näyttänyt pieniä perääntymisen merkkejä neuvottelujen vaikeimman asian suhteen.

Malmström kertoi äskettäin kannattavansa tulevaisuudessa kansainvälistä tuomioistuinta sijoittajien ja valtioiden välisten riitojen ratkaisijana.

Sopimus on tarkoitus solmia tänä vuonna, mutta aikataulu on kunnianhimoinen.

Mitä lähempänä Yhdysvaltain vuoden 2016 marraskuun presidentinvaalit ovat, sitä todennäköisempää on sopimuksen lykkääntyminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat