Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkavakuutus ei korvaa kauneusturistin ensiapua

Talous
 
Helsingin Sanomat

1. Selvitä samat asiat, jos mietit leikkausta, pistos- tai laitehoitoa ulkomailla.

2. Varmista, että tekijällä on vakuutus, joka korvaa komplikaatiot hoidon aikana ja sen jälkeen. Matkavakuutus ei korvaa kauneuskorjauksen ensiapua ulkomailla eikä jälkihoitoa Suomessa.

3. Euroopan unionilla ei ole yhtenäistä lainsäädäntöä kauneuskorjauksille tai kauneudenhoitopalveluille.

Säätely ja valvonta on erilaista eri maissa. Euroopan standardointijärjestö CEN yrittää yhtenäistää suosituksia ja vaatimuksia.

Standardi ulkonäkökirurgian palveluille on valmis. Se koskee vain leikkauksia, ei pistoksia eikä laitehoitoja.

Ei-kirurgisiin hoitoihin, kuten hiontoihin, kuorintoihin ja laserhoitoihin on tekeillä oma standardi. Sen valmistumisaika ei ole vielä tiedossa.

Kosmetologin työhön, koulutukseen ja yritystoimintaan liittyvä kauneudenhoitopalvelujen standardi on loppusuoralla. Standardien noudattaminen on vapaaehtoista. Niiden käyttöä ei vaadita eikä valvota.

 

Juttukokonaisuuden lähteet: Sairaala Siluetin toimitusjohtaja ja plastiikkakirurgi Timo Pakkanen, Ihoakatemian toimitusjohtaja Toomas Uibu ja ylilääkäri Marge Uibu, Suomen plastiikkakirurgiyhdistyksen puheenjohtaja ja plastiikkakirurgi Susanna Kauhanen Hyksin plastiikkakirurgian klinikalta, Lääkärikeskus Aavan plastiikkakirurgi Antti Koski ja sairaanhoitaja Hannamari Dietz, Suomen Kosmetologien Yhdistys, Sosiaali- ja terveysministeriö, Valvira, Kela, Lähi-Tapiola, Verohallinto, Potilasvakuutuskeskus, Sosiaali- ja terveysministeriö, Suomen standardoimisliitto ja Isaps.org.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat