Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Telia-Soneran liikevoitto supistui

Talous
 

Teleoperaattori Telia-Soneran toimitusjohtaja Johan Dennelind arvioi osavuosikatsauksessa, että yhtiön tulos kasvaa vähitellen kuluvan vuoden aikana.

Yhtiö toisti aikaisemman arvionsa, jonka mukaan käyttökate ilman kertaluonteisia eriä, yritysostoja ja -myyntejä on paikallisissa valuutoissa viime vuoden tasolla.

Käyttökate tarkoittaa liiketoiminnan tulosta ennen poistoja, veroja ja rahoituseriä.

Tammi-maaliskuussa Telia-Soneran liikevoitto supistui selvästi. Yhtiön liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 5,5 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 586 miljoonaa euroa, mikä on 13 prosenttia vähemmin kuin viime vuoden alussa.

Liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 26 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 2,8 miljardia euroa. Liikevaihto kruunuissa kasvoi viime vuoden alusta yhdeksän prosenttia.

Tulos vastasi suunnilleen sijoittajien odotuksia. Yhtiön osakkeen arvo heikkeni Tukholman pörssissä tiistaina 1,8 prosenttia.

"Strategiamme on edelleen selvä, ja olemme alkaneet toteuttaa investointisuunnitelmiamme parantaaksemme asiakkaidemme internetkokemusta ja pienentääksemme kustannuksia rakenteellisesti", sanoo Dennelind osavuosikatsauksessa.

"Hyödynnämme uusia mahdollisuuksia ydinliiketoimintaamme lähellä olevilla alueilla, ja lanseerasimme äskettäin uusia pilvipohjaisia palveluja pienille ja keskisuurille yrityksille."

Suomessa Telia-Sonera on Elisan jälkeen toiseksi suurin teleoperaattori.

Telia-Soneralla on liiketoimintaa laajasti Pohjoismaissa, Baltiassa ja Aasiassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat