Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset yritykset aikovat pysyä Venäjällä

Pakotteet haittaavat joka toisen Venäjällä toimivan suomalaisyrityksen toimintaa

Talous
 

Hyvin harva suomalainen yritys harkitsee täydellistä vetäytymistä Venäjältä, ja puolet siellä toimivista sanoo, että Euroopan unionin asettamat talouspakotteet eivät vaikuta niihin suoraan mitenkään.

Tieto käy ilmi kyselystä, jonka on teettänyt Suomalais-venäläinen kauppakamari. Yhdistys tekee selvityksiä säännöllisesti kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Tarkalleen ottaen 51 prosenttia Venäjällä toimivista yrityksistä ilmoitti, etteivät ne ole suoraan kärsineet pakotteista. Jonkin verran sanoi kärsineensä 35 prosenttia. 14 prosenttia sanoi kärsineensä melko tai erittäin paljon.

Odotettua oli, että eniten kertoivat kärsineensä kulutustavaroita myyvä teollisuus ja kaupan yritykset. Tässä ovat mukana elintarvikkeet, joihin pakotteet ovat iskeneet ensin ja vahvimmin.

Epäsuorasti pakotteista kärsivien joukko oli kyselyn mukaan paljon suurempi.

Vastaajista vain 16 prosenttia sanoi, etteivät ne kärsi myöskään epäsuorasti.

Enemmistö Venäjällä toimivista yrityksistä uskoo, että Venäjän talouden yleinen tila heikkenee seuraavan puolen vuoden aikana edelleen. Tätä mieltä oli kaikkiaan 74 prosenttia vastanneista.

Talouden heikkenevä tila ei välttämättä näy yritysten omassa menestyksessä.

Kun yrityksiltä kysyttiin, miltä niiden oma viennin kehitys näyttää seuraavan puolen vuoden aikana, 51 prosenttia arvioi, että vienti pysyy nykyisellä tasollaan. 17 prosenttia odotti kasvua.

Vastaajista 30 prosenttia odotti vientinsä supistuvan.

Suomalais-venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Mirja Tiri piti kyselyn tuloksia jopa melko hyvinä, "olosuhteet huomioon ottaen".

"Taistelutahtoa selvästi on, periksi ei ole annettu."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat