Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokian kartoilla useita mahdollisia ostajia

Nokia kosiskelee muun muassa Applea, Facebookia ja Alibabaa ostajiksi

Talous
 

Useat suuryhtiöt ovat kiinnostuneita ostamaan verkkolaitteita valmistavan Nokian kartta- ja sijaintipalveluiden yksikköä Heren, kertoi uutistoimisto Bloomberg torstaina.

Bloombergin lähteiden mukaan Nokia on yrittänyt herättää tietokoneita ja matkapuhelimia valmistavan Applen, kiinalaisen verkkokauppayhtiön Alibaban, yhdysvaltalaisen verkkokaupan Amazonin ja ohjelmistoyhtiö Facebookin kiinnostuksen kauppaa kohtaan.

Uutistoimiston mukaan tarjouskilpailun ensimmäisen kierros päättyisi kuluvan viikon lopussa.

Kartta- ja sijaintipalveluista on kiinnostunut myös joukko pääomasijoittajia. Jos Heren omistaisi alan yhtiöistä riippumaton sijoittaja, keskenään kilpailevat yhtiöt voisivat olla kiinnostuneita ostamaan sen palveluita.

Maaliskuussa Nokia arvioi Yhdysvaltojen osakemarkkinoita valvovalle viranomaisille lähettämässään katsauksessa Heren kirjanpitoarvoksi kaksi miljardia euroa. Myyntihinta olisi todennäköisesti selvästi suurempi.

Puhelimien ja taulutietokoneiden karttoja ja sijaintipalveluja hallitsee ohjelmistoyhtiö Google. Sen kartta- ja navigointipalvelut on nivottu Android-käyttöjärjestelmään, joka on maailman suosituin puhelimien käyttöjärjestelmä. Markkinatutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan Androidin markkinaosuus älypuhelimien käyttöjärjestelmissä oli viime vuonna 81 prosenttia.

Nokia ilmoitti viime viikolla aikovansa myydä Heren. Ilmoitus annettiin samana päivänä, jolloin yhtiö ilmoitti aikovansa ostaa ranskalaisen kilpailijansa Alcatel-Lucentin osakevaihdolla.

Nokia voi tarvita kassavaroja siltä varalta, että se joutuu lunastamaan osan Alcatel-Lucentin osakkeista. Kaikki Alcatel-Lucentin osakkeenomistajat tuskin suostuvat Nokian osakevaihtotarjoukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat