Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wärtsilä polki paikallaan

Laivanmoottoreissa markkinaosuus on kasvanut selvästi

Talous
 

Laivanmoottoreita ja voimaloita valmistava ja huoltava Wärtsilä polki paikallaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä verrattuna viime vuoden vastaavaan kauteen.

Yhtiön liikevaihto oli 988 miljoonaa euroa, mikä oli prosentin verran vähemmän kuin viime vuoden tammi–maaliskuussa. Liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä oli sata miljoonaa euroa. Kasvua oli pari miljoonaa euroa.

Uusien tilausten määrä kasvoi kuitenkin tammi–maaliskuussa 15 prosenttia, ja tilauskanta nousi 12 prosenttia 4,9 miljardiin euroon.

Tilausten kasvu tuli voimalaitoksista ja huoltotoiminnasta, kertoi toimitusjohtaja Björn Rosengren torstaina.

Merenkulun puolella alkuvuosi oli ankea. Tammi–maaliskuussa uusien tilausten määrä väheni 24 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Palvelujen osuus oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 49 prosenttia liikevaihdosta, kun se oli vuotta aiemmin 44 prosenttia. Muutos on Wärtsilän kannalta iloinen asia, sillä palvelu- ja huoltotoiminta on konepajojen kannattavinta liiketoimintaa.

Laivojen nelitahtisissa päämoottoreissa Wärtsilän markkinaosuus 12 viime kuukauden markkinasta on ollut kasvanut neljä prosenttiyksikköä 56 prosenttiin. Samana aikana saksalaisen MAN Diesel & Turbon markkinaosuus oli pudonnut 25 prosentista 15 prosenttiin.

Rosengrenin mukaan Yhdysvalloissa kasvuodotukset kohdistuvat kaasulla toimiviin voimalaitoksiin.

Wärtsilä sijoittaa paljon Yhdysvaltoihin, koska vahva dollari tekee Italian Triestessä ja Vaasan tehtailla olevasta valmistuksesta kilpailukykyistä, Rosengren selitti. Esimerkiksi uusien tuulivoimaloiden ja sähkönkulutuksen vaihtelujen takia tarvitaan säätövoimaa, johon Wärtsilän kaasuvoimalat sopivat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat