Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ericssonin ahdinko paheni alkuvuonna

Yhtiön osake romahti yli kymmenen prosenttia heikkojen katteiden takia

Talous
 
Hans Vestberg
Hans Vestberg

Verkkolaitteita valmistavan Ericssonin vaikeudet pahenivat alkuvuonna.

Ericssonin osake halpeni Tukholman pörssissä kymmenen prosenttia, koska yhtiön liikevoitto oli selvästi sijoittajien odotuksia heikompi ja merkittävää parannusta siihen ei ole sijoittajien mukaan odotettavissa.

Alkuvuonna Ericssonin liikevaihto tärkeillä Yhdysvaltojen markkinoilla ei kasvanut lainkaan, mutta yhtiön mukaan sitä korvasi liikevaihdon lisääntyminen Intiassa ja Kiinassa.

Etenkin Kiinassa verkkolaiteyhtiöiden katteet ovat usein heikot ankaran kilpailun takia. Siksi Ericsson kannattavuus ei välttämättä parane nopeasti, vaikka liikevaihto lisääntyisikin.

Ericssonin liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 293 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi Ruotsin kruunuissa 13 prosenttia. Jos valuuttakurssien vaikutukset jätetään huomioimatta, se supistui kuusi prosenttia alkuvuoteen 2014 verrattuna.

Ericssonin toimitusjohtaja Hans Vestberg kommentoi myös Nokian ranskalaisesta kilpailijastaan Alcatel-Lucentista tekemää ostotarjousta sijoittajia varten järjestetyssä puhelinkokouksessa.

"Mielestäni se on aika loogista. Kaikki yrittävät löytää keinoja ollakseen kilpailukykyisiä", Vestberg sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Hänen mielestään yrityskauppa kertoo toteutuessaan siitä, että Nokian aikaisempi strategia ei ollut oikea. Nokia on keskittynyt voimakkaasti langattoman laajakaistan verkkolaitteisiin ja teleoperaattoreille myytäviin palveluihin.

Ericssonin tuotevalikoima on puolestaan paljon suurempi, ja yhtiön liikevaihto on lähes kaksinkertainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat