Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Posti irtisanomassa satoja

Väen vähennysten syynä palveluverkon laajentaminen kumppanien voimin

Talous
 
Roni Rekomaa Lehtikuva
Postin myymälöiden yt-neuvottelut koskevat yhteensä 477:ää työntekijää.
Postin myymälöiden yt-neuvottelut koskevat yhteensä 477:ää työntekijää. Kuva: Roni Rekomaa Lehtikuva

Posti aloittaa omien myymälöiden henkilöstön kanssa yhteistoimintaneuvottelut ensi tiistaina. Neuvottelut koskevat yhteensä 477:ää työntekijää, Posti kertoo tiedotteessaan.

Alustava arvio on, että vähennystarve on enimmillään 380 vakituista työntekijää. Vähennys ajoittuisi vuosille 2015–2018.

Syynä väen vähentämiseen on Postin suunnittelema toimintatavan muutos. Posti kaavailee palveluverkon laajennusta noin sadalla uudella palvelupisteellä. Uudistus on tarkoitus toteuttaa lähivuosina.

Tarve vähentää väkeä johtuu siitä, että alustavasti Posti suunnittelee siirtävänsä merkittävän osan omien myymälöidensä palveluista kumppaniyritysten hoidettaviksi.

Siten palveluille olisi tarjolla laajemmat aukioloajat, Posti perustelee.

"Asiakkaat haluavat hoitaa postiasioinnin samalla, kun käyvät ruokaostoksilla tai ostoksilla kauppakeskuksissa. TNS Gallupin tutkimuksen mukaan yli 70 prosenttia suomalaisista haluaa posteille kauppojen aukioloajat eli palvelua myös iltaisin ja viikonloppuisin", sanoo Postin palveluverkostosta vastaava johtaja Riku Kuusisto tiedotteessa.

Postin mukaan sen itse ylläpitämiä posteja tai laajoja palveluaikoja ei voida ylläpitää kannattavasti. Omia myymälöitä on nyt 98.

Kuusisto huomauttaa, että kumppaniyrityksissä toimii jo lähes 800 postia eli 90 prosenttia kaikista posteista. Postien siirtyminen kumppaniyrityksille jäljittelee kansainvälistä esikuvaa. Postiyhtiöillä on vain vähän tai ei lainkaan omia posteja esimerkiksi Hollannissa, Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa.

Palvelupisteiden määrää kasvatetaan vuoteen 2017 mennessä 1 400:sta 1 500:aan.

Postin henkilöstöä edustava posti- ja logistiikka-alan unioni PAU tuomitsi torstaina jyrkästi Postin suunnitelmat oman myymäläverkon alasajosta.

"Maan vaikeassa talous- ja työllisyystilanteessa toiminta on täysin vastuutonta ja raukkamaista", PAU linjasi. Se muistutti, että perinteinen postitoiminta oli viime vuonna voitollista.

"Kiitoksena uskollisesta, monien vuosien uutterasta ja vastuullisesta työnteosta Posti palkitsee palvelupisteverkoston henkilöstön irtisanomisilla", arvosteli toimihenkilöiden valtakunnallinen pääluottamusmies Mirja Sandberg.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat