Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valion ex-johtaja moittii ankarasti Kilpailuvirastoa

Pekka Laaksonen: Arlalle tuomittiin rangaistuslaukaus, ja maalivahti ei saanut olla maalissa

Talous
 
Pekka Laaksonen
Pekka Laaksonen

Valion entisen toimitusjohtajan Pekka Laaksosen mukaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) toiminta ei vastaa kilpailulain tarkoitusta. Kanava-lehdessä julkaistussa kirjoituksessaan hän arvostelee ankarasti viranomaisen toimintaa.

Laaksonen mielestä KKV:n toiminta ei ole edistänyt tehokasta kilpailua eikä kuluttajan asemaa.

Laaksosen kritiikki johtuu markkinaoikeuden viime kesänä tekemästä ratkaisusta, jonka mukaan Valio on syyllistynyt määräävän markkina-asemansa väärinkäyttöön. KKV tutki ja esitteli jutun markkinaoikeudelle.

Oikeuden mukaan Valio yritti saalistushinnoittelulla häätää kilpailijansa Arlan pois Suomen maitomarkkinoilta. Oikeus tuomitsi Valion 70 miljoonan euron sakkoon. Yhtiö on valittanut ratkaisusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Viime syksynä Laaksonen jäi eläkkeelle Valion toimitusjohtajan tehtävästä. Hän väsähti oikeusriitaan, joka saattaa kestää vielä pari vuotta.

Laaksosen ydinväite on, että Valio ei maitoa myydessään syyllistynyt saalistukseen. Vaikka yhtiö alensi maidon tukkuhintaa, myynti oli alennuksista huolimatta kannattavaa. Kun taloudellista uhrausta ei ollut, ei ollut saalistustakaan, Laaksonen päättelee.

KKV:n pääjohtaja Juhani Jokinen sanoo, että virastolla ei ole tarvetta kommentoida Laaksosen kirjoitusta, sillä Valion juttu on kesken korkeimmassa hallinto-oikeudessa. "Tämä vastaa yleistä KKV:n linjaa, jossa vireillä olevia oikeudenkäyntiasioita käydään siellä oikeudessa eikä lehdistössä."

Laaksonen vertaa Valion ja Arlan kilpailua jalkapallotteluun, jossa KKV toimii tuomarina. Kotijoukkue Valio on tekemässä maalin, mutta erotuomari, KKV, taklaa Valion pelaajan rangaistusalueella.

Erotuomari määrää rangaistuslaukauksen kuitenkin Arlalle siten, että Valion maalivahti ei saa olla edes maalissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat