Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Krp selvittää virtuaalivaluutta Onecoinin laillisuutta

Talous
 

Keskusrikospoliisi alkaa selvittää virtuaalivaluutan Onecoinin laillisuutta. Poliisihallitus teki tutkintapyynnön Onecoinista keskusrikospoliisille perjantaina.

Poliisihallitus on selvittänyt, voiko Onecoin olla kielletty pyramidipeli. Ylitarkastaja Sari Laitakari Poliisihallituksesta kertoo, että monet kansalaiset ovat ottaneet Onecoinin takia yhteyttä poliisiin. Pyramidipeli tarkoittaa sitä, että verkostoon tulevat maksavat aiemmin liittyneiden henkilöiden voitot.

Keskusrikospoliisi päättää seuraavaksi, aloitetaanko asiassa esitutkinta.

Onecoinin bulgarialaisjohtaja on kiistänyt, että kyseessä olisi huijaus.

HS kertoi epäilyttävästä valuutasta helmikuussa. Tuolloin maajohtajana esiintyvä suomalaismies kertoi, että jopa 1 500 suomalaista oli pannut rahojaan virtuaalivaluuttaan.

Onecoin jäljittelee verkossa toimivaa maksuvälinettä bitcoinia, jonka arvo satakertaistui lyhyessä ajassa. Onecoinia pääsee omistamaan hankkimalla sadan tai jopa tuhansien eurojen hintaisia koulutuspaketteja.

Youtubessa julkaistun Onecoin-esittelyvideon mukaan 1 000 euron sijoitus voisi kasvaa kahdessa vuodessa jopa 39 000 euroon.

Onecoinin lähdekoodia ei ollut helmikuussa julkistettu, ja kaiken toiminnan kerrottiin tapahtuvan bulgarialaistaustaisen yhtiön koneilla.

Tuhansien eurojen vastineeksi sai siis lähinnä valuuttaa, jolla ei voinut ostaa mitään ja jonka eräänlaisena keskuspankkina toimi pieni bulgarialaistaustainen yritys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat