Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Herlin: "Mediassa luotettavuuden merkitys on kasvussa"

Talous
 

Antti Herlin omistaa Sanomista yli kymmenen prosenttia. Hän sanoo tulleensa yhtiöön pysyväksi omistajaksi.

"Meillä on paljon sitoutuneita suomalaisia omistajia. Se on minulle todella tärkeä asia, koska mediamaailmaa hallitsevat koko ajan enemmän suuret kansainväliset jätit."

Hän uskoo, että Sanoma pärjää, koska sillä on tarjota jopa kansainvälisiä jättejä parempi mainosnäkyvyys, kun otetaan mukaan kaikki yhtiön uutis- ja aikakauslehdet digitaaliversioineen sekä radiot, videot ja televisio. Niillä tavoitetaan jokseenkin kaikki suomalaiset.

Hän uskoo, että suomalaisuus auttaa pärjäämisessä kovassa kilpailussa digitaalisuuden, monikanavaisuuden ja jatkuvan kehittymisen ohella.

"On iso merkitys, että ollaan suomalaisten omistama suomeksi suomalaisia kiinnostavista asioista kertova yhtiö", Herlin sanoo.

"Vahva suomalainen omistus on tärkeää, jotta yhtiössä ymmärretään esimerkiksi Helsingin Sanomien 125-vuotinen perinne ja se pohja, jonka perustalle koko yhtiö on rakennettu. Jo pelkästään tämän perustan takia on tärkeää, että yhtiö pitää yllä sellaista väkevää journalismia, jota moni muu lehti ei julkaisisi johtuen siitä hinnasta, jolla ne on tehty."

Hän uskoo, että journalismia julkaistaan myös paperille vielä hyvin pitkään.

Herlin haluaa, että yhtiössä kaikkea ei arvoteta vain numeroissa, vaan keskeistä on myös toiminnan kestävä arvopohja.

Hän puhuu muun muassa laadukkaan journalismin velvollisuudesta.

"Toinen pörssiyhtiö, jonka tunnen hyvin, on Kone. Sen yksi viidestä peruslähtökohdasta on toimia kestävällä pohjalla, mikä ei tarkoita vain ekologisuutta vaan myös esimerkiksi sitä, että ei syödä kuormasta. Ei siis etsitä pikavoittoja tulevaisuuden kustannuksella. Tämä on minun henkilökohtainen näkemykseni bisneksestä."

Hän sanoo, että Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien kaltaisessa uutisjournalismissa luotettavuuden merkitys vain kasvaa, koska tiedon määrä ja sen saannin helppous ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. "Se, että on luotettava lähde, on ainakin minun silmissäni vain kasvanut. Siksi on todella iso asia, että Helsingin Sanomilla on esimerkiksi omat ulkomaankirjeenvaihtajat."

Yhtiölle käy kuitenkin huonosti, jos se ei tee rahaa, Herlin sanoo. Kilpailu vain kovenee "kansainvälisten nimeltä mainitsemattomien jättien takia, jotka ovat alalla sataprosenttisesti vain tekemässä rahaa".

Moni on ihmetellyt, miksi Herlin haluaa omistaa Sanomaa, jonka osakekurssi on laskenut viime vuosina merkittävästi.

Herlin sanoo tuntevansa erään yhtiön, josta sijoittajat eivät vielä parikymmentä vuotta sitten olleet kovin kiinnostuneita. Yhtiö on Kone.

"Sana hyvä on liian yleinen, mutta sanotaan niin, että haluan olla lisäarvoa tuottava omistaja Sanomissa. Sitä haluan olla kaikista eniten. Uskon tähän alaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat