Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauppa on hiljentynyt eniten Nurmijärvellä

Talous
 

Omakotitalojen kauppamäärät ovat supistuneet kahden viime vuoden aikana kaikissa kehyskunnissa. Maanmittauslaitoksen tilastojen mukaan eniten markkinat ovat hiljentyneet Nurmijärvellä. Viime vuoden jälkipuoliskolla Nurmijärvellä tehtiin 24 prosenttia vähemmän kauppoja kuin vuoden 2012 heinä-joulukuussa.

Kirkkonummella kauppojen määrä väheni samassa ajassa 17 prosenttia. Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa kaupat vähenivät parikymmentä prosenttia.

Omakotitaloja myydään kaikkina aikoina niin vähän, ettei kauppamääriä kannata vertailla kuukausittain. Yhden kuukauden aikana myydään esimerkiksi Järvenpäässä vain kymmenkunta omakotitaloa. Puolivuotinenkin vertailu heittelee sattuman mukaan. Suunta on silti ollut selvä.

Tilastoissa omakotitalojen hinnat ovat laskeneet kauppamääriin nähden vähän. Huoneistokeskuksen Kirkkonummen-toimiston johtajan Riitta Falenius-Hallaman mukaan ainakin Kirkkonummella arvokkaammat talot ovat kuitenkin halventuneet tämän vuoden aikana, mikä on piristänyt kauppaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat