Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa vihjasi Kreikkaa koskevasta varasuunnitelmasta

Talous
 
REUTERS–HS

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble vihjasi lauantaina, että Saksa saattaa olla valmistautumassa vaihtoehtoisen suunnitelmaan Kreikan mahdollista vararikkoa varten.

Schäuble viittasi tilanteen olevan salassapidon osalta samantyyppinen kuin vuonna 1989 Saksan yhdentymisneuvottelujen alla, uutistoimisto Reuters kertoi.

Perjantaina euroalueen valtiovarainministerien jälkeen Schäublelta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, työskentelevätkö euroalueen valtiovarainministerit varasuunnitelma B:n parissa siltä varalta, että rahoitusneuvottelut talousvaikeuksissa olevan Kreikan pelastamiseksi epäonnistuvat.

"Ei pitäisi kysyä vastuullisilta poliitikoilta vaihtoehdoista", Schäuble opasti kysyjää.

Sitten hän lisäsi, että jokainen voi käyttää mielikuvitustaan vaihtoehtoisten tapahtumien hahmottamisessa.

Schäuble perusteli kiertelevää vastaustaan sillä, että myöntävän vastauksen antaminen siihen, että varasuunnitelmaa suunnitellaan, voisi laukaista paniikin markkinoilla.

Selittääkseen tarkemmin nykyistä asemaansa Schäuble vertasi tilannetta Saksan yhdistymisneuvotteluihin 1989.

"Jos silloin vastuussa oleva ministeri – olin itse yksi heistä – olisi sanonut, että Saksojen yhdistämistä suunnitellaan, koko maailma olisi todennäköisesti sanonut, että saksalaiset ovat hulluja", Schäuble sanoi.

Saksan jälleenyhdistyminen tapahtui 3. lokakuuta 1990.

Silloin Itä-Saksan osavaltiot yhdistyivät Saksan liittotasavallan osaksi.

Järjestelystä sovittiin aiemmin syyskuussa 1990 Moskovassa niin sanotussa Saksojen yhdistymissopimuksessa. Tällöin Saksojen lisäksi yhdistymisen hyväksyivät neljä toisen maailmansodan voittajavaltiota eli Neuvostoliitto, Yhdysvallat, Ranska ja Britannia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat