Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Velkojat myötämielisiä saneeraukselle

Talous
 
Pekka Jaatinen
Pekka Jaatinen

Pörssiyhtiö Talvivaaran yrityssaneeraus on edistynyt.

"Velkojat ja osakkeenomistajat ovat laajalti ilmoittaneet pitävänsä hyvänä, että heillä olisi mahdollisuus osallistua kaivostoiminnan rahoittamiseen Sotkamossa, jos muut ehdot täyttyvät", sanoo yrityssaneerauksen selvittäjä Pekka Jaatinen.

Asianajaja Jaatinen kuitenkin korostaa, että hänellä ei ole täsmällistä käsitystä, kuinka suuri osa velkojista on äänestänyt yrityssaneerauksen puolesta.

Osa velkojista on saattanut ilmoittaa kantansa vain käräjäoikeudelle eikä lainkaan yrityssaneerauksen selvittäjälle.

Lain mukaan yrityssaneeraus voidaan aloittaa, jos vähintään kaksi velkojaa, joiden yhteenlasketut saatavat edustavat vähintään viidennestä velallisen tunnetuista veloista, puoltavat saneeraushakemusta.

Jos riittävä määrä velkojia puoltaa yrityssaneerausta, seuraavaksi pörssiyhtiö Talvivaaran yhtiökokouksen pitää hyväksyä yrityssaneerausohjelmaan sisältyvät muut yhtiötä koskevat velvoitteet. Niitä ovat esimerkiksi velkojen muuttaminen osakkeiksi ja myöhemmin myös mahdollisesti toteutettava osakeanti.

Yhtiökokouksen hyväksyntä edellyttää, että pörssiyhtiöllä on jokin liiketoimintasuunnitelma.

Vaihtoehtoja on ainakin kaksi: pörssiyhtiö Talvivaara sijoittaa uuteen yhtiöön, jossa osakkaana ovat Audley Capital Advisors ja valtion sijoitusyhtiö Terrafame. Toinen vaihtoehto on, että pörssiyhtiö Talvivaara myy palveluitaan uudelle yhtiölle. Työ- ja elinkeinoministeriö kertoi maaliskuun puolivälissä, että se on tehnyt Audley Capital Advisorsin kanssa alustavan sopimuksen kaivosliiketoiminnan ostamisesta Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä.

Liiketoimintakauppaa varten Audley Capital Advisors ja Terrafame perustavat uuden yhtiön, joka investoisi kaivokseen yli 200 miljoonaa euroa. Audley Capital Advisors omistaisi uuden yhtiön osakkeista 85 prosenttia.

Pörssiyhtiö Talvivaara omistaa kaivosalueella olevan kalkkitehtaan ja laboratorion, joka tekee kaivostoiminnalle hyvin tärkeitä biokemiallisia mittauksia. Lisäksi pörssiyhtiön palveluksessa olevilla on pitkäaikainen kokemus ja osaaminen kaivostoiminnasta ja bioliuotusprosessista Sotkamossa.

Jos pörssiyhtiölle ei saada aikaan mielekästä liiketoimintamallia sen tulevaisuuden kassavirran turvaamiseksi, edessä on mahdollisesti vararikko. Pörssiyhtiön suurin osakkeenomistaja on 15 prosentin omistusosuudella valtion sijoitusyhtiö Solidium.

Vararikossa Solidiumin sijoitus muuttuisi lopullisesti arvottomaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat