Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viro hakee suomalaisia työntekijöitä nyt netissä

Talous
 
Viro avasi tiistaina työnvälityssivuston ulkomaalaisille työnhakijoille. Kuvakaappaus.
Viro avasi tiistaina työnvälityssivuston ulkomaalaisille työnhakijoille. Kuvakaappaus.

Viro avasi tiistaina työnvälityssivuston ulkomaalaisille työnhakijoille. Tarkoitus on värvätä etenkin tieto- ja viestintätekniikan asiantuntijoita ulkomailta, aluksi Suomesta.

Workinestonia-sivustolla ilmoitti avajaispäivä tiistaina toistakymmentä työnantajaa, joista kullakin oli kymmenkunta työtarjousta. Toimenkuvat on määritelty tarkkaan: b2b-kehittäjä, dms-järjestelmäinsinööri, Java-arkkitehti ja -kehittäjä.

Vain palkkatarjouksensa työnantajat jättävät salaiseksi.

"It-alalla Viron palkat ovat samaa tasoa Suomen kanssa. Tulot ovat suuremmat, kun ottaa huomioon Viron kevyemmän tuloveron ja pienemmät elinkustannukset", sanoo kehityspäällikkö Alvar Lumberg rahansiirtoyritys Transferwisesta.

"Ainakin kolminkertainen keskipalkka."

Palkat alkaisivat siis 3 000 eurosta. Transferwisen kaltaisiin kasvuyrityksiin työntekijöitä houkutellaan myös optiopaketeilla.

Muutkin työnantajien edustajat antoivat kiemurtelevia vastauksia työnvälityssivuston avajaistilaisuudessa Tallinnan lentokentällä tiistaina.

"Yli 3 000 euroa, mutta tämä on vain minun arvaukseni, enkä edusta työnantajaani", sanoo koordinaattori Oliwer Wihler logistikka-alan yrityksestä Kühne + Nagelista.

"Olemme kansainvälisillä markkinoilla", sanoo Skype Eestin henkilöstöpäällikkö Merle Lindma.

Virossa yritysten palkat eivät ole julkista tietoa mutta ministerien ovat. Tässä vihje ict-asiantuntijalle: Viron talous- ja liikenneministerin kuukausipalkka on noin 4 500 euroa.

Tulovero on kaikille yhtäläinen 20 prosenttia.

Ensi viikolla Viron elinkeinoelämän edistämissäätiö aloittaa suomalaisilla verkkosivuilla tiedotuskampanjan, jonka kohderyhmänä ovat ict-alan asiantuntijat. Se näkyy myös katukuvassa korkeakoulujen lähellä.

Kampanjaa pohjustettiin verkkokyselyllä Virossa asuville suomalaisille. Heistä selvä enemmistö oli valmis suosittelemaan tuttavilleen muuttoa Viroon.

Kaja Kunnas
Tallinna

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat