Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisten hallituspaikat lisääntyvät hieman

Talous
 

Naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituspaikoista nousee tänä keväänä hieman.

Keskuskauppakamarin selvityksen mukaan kevään yhtiökokousten jälkeen 24 prosenttia suomalaisten pörssiyhtiöiden hallitusten jäsenistä on naisia. Verrattuna vuoteen 2014 heidän määränsä kasvaa yhdellä prosenttiyksiköllä. Hallituksia, joissa istuu vain yksi nainen, on tänä vuonna noin 39 prosenttia kaikista pörssiyhtiöistä.

Selvityksessä olivat mukana pörssiyhtiöt, joiden päälistauspaikka on Helsinki. Yhteensä tällaisia yhtiöitä on 117, joista suuriksi luetaan 27 yhtiötä.

Niiden yhtiökokoukset valitsevat naisjäseniä pieniä ja keskisuuria pörssiyhtiöitä useammin. Suurten yhtiöiden hallituspaikoista 30 prosenttia menee tänä keväänä naisille. Viime keväänä hallituksiin valittujen naisten osuus oli 29 prosenttia.

Valtioneuvoston tammikuisen periaatepäätöksen mukaan suurten ja keskisuurten pörssiyhtiöiden kohdalla pitäisi tavoitella 40 prosentin osuutta vuosikymmenen loppuun mennessä.

Seitsemän vuoden aikana naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa on kaksinkertaistunut. Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa pitää kehitystä merkkinä siitä, että yritysten itsesääntely toimii.

Yritysten edunvalvoja on vastustanut tiukasti paljon keskustelua herättäneitä naiskiintiöitä, joiden tarvetta on määrä arvioida uudestaan vuonna 2017.

Keskuskauppakamarin mielestä kiintiöt eivät ole toimineet halutulla tavalla Norjassa. Siksi huomio tulisi kääntää naisten urapolkuihin, sanoo lakimies Antti Turunen Keskuskauppakamarista.

Turunen selvittäisi, missä vaiheessa naisten ja miesten urapolut eriytyvät. Kyse on kuitenkin enemmän asenteista, joihin pitäisi pyrkiä Keskuskauppakamarin mukaan vaikuttamaan jo naisten koulutusvalintojen kohdalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat