Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanoma hakee suunnanmuutosta

Mediayhtiön alkuvuoden tappio syveni

Talous
 

Mediayhtiö Sanoma etsii suunnanmuutosta tavoissaan tehdä rahaa, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen.

Sanoma ilmoitti keskiviikkona, että yhtiön liiketappio ilman kertaluonteisia eriä oli 19,9 miljoonaa euroa tammi–maaliskuussa.

Tappio syveni viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta, jolloin tappio oli neljä miljoonaa euroa. Sanoman osakkeen arvo heikkeni keskiviikkona 8,5 prosenttia.

Ensimmäinen kvartaali on yleensä Sanoman heikoin. Yhtiö ei ole muuttanut näkymiään: se odottaa koko vuoden tuloksen olevan selvästi voitollinen.

Kaukosen mukaan Sanoman sisältöihin ei tarvita ainakaan merkittävää muutosta vaan yhtiö kaipaa uusia innovaatioita ja tapoja toimia sekä kustannustehokkuutta.

"Meidän tekemisemme tapa on edelleen liian kallis. Mutta ongelma ei todellakaan ole sisällöt. Päinvastoin: Helsingin Sanomat on jokseenkin kaikilla mittareilla paljon parempi ja vahvempi kuin koskaan", Kaukonen arvioi.

"Ilta-Sanomissa on sama juttu, niin myös Nelosen kokonaiskuvassa. Aikakauslehtien ongelma ei ole todellakaan sisällöt. Eikä radioiden."

Kaukosen mukaan Sanomalla on kuitenkin paljon parantamista siinä, miten sen sisällöt ja yleisöt saadaan kanavoitua rahaksi.

"Meidän pitää miettiä, keskitymmekö enemmän isoihin brändeihimme tai tiettyihin brändeihin ja millä tavalla. Vanhassa maailmassa jokainen brändi teki sisällön sekä jakeli ja myi sen. Uudessa maailmassa isot sivustot tekevät kaiken rahan. Meidän pitää pohtia, mitä tämä merkitsee meille."

Kaukonen sanoo, että yhtiön vuoden ensimmäinen neljänneksen tulos oli huono.

"Se oli myös kutakuinkin sillä tasolla kuin kuvittelimme sen olevan. Odotuksia heikommin menivät Suomen mediamarkkinoiden yleinen kehitys sekä printtimainonta suomalaisissa lehdissä."

Mainonta on vähentynyt Suomessa jo kolme vuotta. Painetun mainonnan myynti heikkeni yli kymmenen prosenttia, eikä digitaalisen myynnin noin viiden prosentin kasvu kumonnut laskun vaikutusta.

 

Helsingin Sanomat on osa Sanomaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat