Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stockmann muuttaa linjaansa: vähemmän alennusmyyntejä

Talous
 
Helsingin Sanomat

Stockmannin tavarataloissa nähdään jatkossa vähemmän alennusmyyntejä. Viime vuonna aleja oli poikkeuksellisen paljon, mutta nyt tilanne muuttuu, kertoo tavaratalojen johtamisesta vastaava Jouko Pitkänen.

"Tulemme vähentämään rajuja hintavetoisia kampanjoita", hän sanoi Stockmannin alkuvuoden tulosjulkistuksen yhteydessä keskiviikkona. "Tällä tavalla suojelemme myös tulostamme."

Syynä jatkuviin aleihin on Pitkäsen mukaan ollut se, että Stockmannilla "tavaraa suhteessa myyntiin on ollut turhan paksusti". Nyt hänen mukaansa varastot ovat terveemmällä tasolla.

Alkuvuonna Stockmannin tappio syveni edelleen. Pitkään vaikeuksissa ollut kauppayhtiö teki tammi–maaliskuussa 49,9 miljoonaa euroa tappiota. Viime vuonna vastaavana aikana tappio oli 43,9 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Per Thelin myönsi tuloksen olleen pettymys.

"Suorituksemme on heikko, mutta on olemassa merkkejä, että olemme menossa oikeaan suuntaan", hän sanoi.

"Stockmannin suunnanmuutos takaisin kannattavaksi on alkanut, ja olemme jo ottaneet useita strategisia askelia eteenpäin. Tavoitteiden saavuttaminen vie aikaa."

Tappion pahenemista Thelin selittää osittain lisääntyneillä poistoilla ja heikolla Venäjän ruplan kurssilla.

Hyvänä merkkinä Thelin piti muun muassa sitä, että tammi–maaliskuussa Stockmannin liikevaihto vertailukelpoisin valuuttakurssein verrattuna viime vuoden samaan ajankohtaan kasvoi 3,6 prosenttia, 380,4 miljoonaan euroon.

Viime ja tämän vuoden ensimmäiset vuosineljännekset eivät kuitenkaan ole täysin vertailukelpoiset. Runsaasti liikevaihtoa tuova alennuskampanja Hullut päivät pidettiin tänä vuonna jo maaliskuussa, viime vuonna vasta toisella vuosineljänneksellä.

Hullujen päivien myynti supistui 1,4 prosenttia verrattuna viime kevään alennuskampanjaan. Suomessa myynti supistui 5,5 prosenttia.

Pitkäsen mukaan tämä oli kuitenkin odotettavissa, koska myynnissä oli aiempaa vähemmän elektroniikkaa. Hän on tyytyväinen Hullujen päivien tulokseen, koska myynti kasvoi muodissa, kosmetiikassa, ruoassa ja kotiin liittyvissä tuotteissa. Stockmann on nostanut nämä keskeisimmiksi tuotealueikseen.

Päästäkseen takaisin kannattavaksi Stockmann on aloittanut säästöohjelman, jolla pyritään vuosittaisiin 50 miljoonan euron kustannussäästöihin. Suuri osa säästöistä pyritään saamaan aikaan henkilöstön vähennyksillä.

Stockmann aikoo sulkea Oulun-tavaratalonsa viimeistään alkuvuonna 2017. Sulkemispäätös vaikuttaa kaikkien 230 työntekijän työsuhteeseen.

Moskovassa suljetaan kolme tavarataloa ensi vuoden loppuun mennessä.

Suomessa on aloitettu yt-neuvottelut, joissa enintään 260 ihmistä voi menettää työnsä tämän vuoden aikana. Kaikkiaan Stockmannin tukitoiminnoista Suomessa ja Venäjällä aiotaan vähentää 420 työpaikkaa tänä ja ensi vuonna.

"Kaikkia näitä toimenpiteitä tarvitaan", Thelin vakuutti viitaten tappion syvenemiseen edelleen alkuvuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat