Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sijoittajat pettyivät Outokumpuun

Teräsyhtiön vaikeudet jatkuvat Yhdysvalloissa

Talous
 
Wikimedia Commons
Outokummulla on Yhdysvalloissa terästehdas Calvertissa Alabaman osavaltiossa. Sen toiminta käynnistyi vuoden 2013 alussa.
Outokummulla on Yhdysvalloissa terästehdas Calvertissa Alabaman osavaltiossa. Sen toiminta käynnistyi vuoden 2013 alussa. Kuva: Wikimedia Commons

Teräsyhtiö Outokummun tulos kääntyi ensimmäisellä vuosineljänneksellä voitolliseksi. Yhtiön operatiivinen liiketulos ilman kertaluonteisia eriä oli tammi–maaliskuussa kaksi miljoonaa euroa, kun vuoden 2014 vastaavalla ajanjaksolla tappiota kertyi yhdeksän miljoonaa euroa.

Sijoittajat kuitenkin pettyivät keskiviikkona julkistettuun osavuosikatsaukseen, sillä yhtiön osakekurssi heikkeni voimakkaasti. Kurssi laski lähes 12 prosenttia.

Erityisesti Pohjois-Amerikan liiketoiminta-alueen tulos oli heikko. Outokumpu omistaa Yhdysvalloissa Alabaman osavaltion Calvertissa terästehtaan, joka tuli yhtiölle ThyssenKruppin kanssa solmitussa yrityskaupassa.

Calvertin tehdas aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa. Sillä on ollut suuria teknisiä ongelmia.

Toimitusjohtaja Mika Seitovirta kertoo, että tekniset pulmat on ratkaistu, mutta niistä johtuvat toimitusvaikeudet yhdessä vaikean markkinatilanteen kanssa ovat heikentäneet uusien tilausten saantia.

"Markkina-aseman kasvattamisen sijaan olemme tiukassa kilpailutilanteessa joutuneet kamppailemaan säilyttääksemme nykyisen asemamme."

Seitovirta arvioi, että markkinatilanne jatkuu Amerikassa vaikeana myös toisella vuosineljänneksellä.

Amerikan-toimintojen ensimmäisen neljänneksen liiketulos ilman kertaeriä oli tappiollinen 30 miljoonaa euroa. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä divisioona teki nollatuloksen.

Osavuosikatsaus ei lupaa, että Calvertin tehdas parantaisi tapansa nopeasti.

Yhtiön mukaan tehtaan täydet kaupalliset kyvyt saadaan käyttöön vasta kahden tai kolmen vuoden kuluessa.

Kehityksen vauhdittamiseksi Outokumpu vaihtoi Pohjois-Amerikan-toimintojensa johtoa. Johtaja Michael Wallis joutui jättämään paikkansa, ja yhtiö nimitti hänen tilalleen väliaikaiseksi johtajaksi Jose Ramon Salasin, joka vetää nyt Outokummun Meksikon-liiketoimintaa.

Outokummun liikevaihto oli ensimmäisellä neljänneksellä 1 768 miljoonaa euroa. Edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla liikevaihto jäi 1 617 miljoonaan euroon.

Yhtiö ennustaa, että toinen vuosineljännes on tappiollinen. Se johtuu vaikeuksista Pohjois-Amerikassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat