Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pienen peliyhtiön esikoisjulkaisu pyrkii uudeksi Angry Birdsiksi

Small Giant Games ei aio käyttää paljon rahaa mainoksiin

Talous
 
Näin Oddwings Escape aikoo erottua valtavasta pelitarjonnasta
Näin Oddwings Escape aikoo erottua valtavasta pelitarjonnasta
Small Giant Games -firman toimitusjohtaja Timo Soininen paljastaa, millä keinoilla yhtiön ensimmäinen peli aikoo satojen päivittäin julkaistavien uusien pelien joukosta. Toimittaja: Jaakko Lyytinen, kuvaus ja leikkaus: Kimmo Räisänen

Ilkeä tohtori Rooster on vanginnut laboratorioonsa erikoisen joukon otuksia, joille hän tekee julmia kokeita. Frankensteinin hirviötä muistuttava Frankie-lintu onnistuu pakenemaan ja ryhtyy auttamaan muita pakoon.

Pienen suomalaisen peliyhtiön Small Giant Gamesin ensimmäinen peli Oddwings Escape tulee ladattavaksi Applen sovelluskauppaan App Storeen 14. toukokuuta.

Miten pienen suomalaisen mobiilipeliyhtiön lentopeli aikoo erottua?

"Olemme panostaneet visuaalisuuteen ja äänimaailmaan", sanoo pelin vastaava tuottaja Otto Nieminen.

Nieminen kuvaa Oddwingsiä aivan uudenlaiseksi lentopeliksi, jonka äänimaailma, yksityiskohtainen grafiikka ja näyttävät maisemat muistuttavat animaatioelokuvaa.

Tekijät lupaavat, että Oddwings tuo lentopelit uuteen aikaan "fysiikkapohjaisen, innovatiivisen" ohjaustavan ansiosta.

Oddwingsiä voi pelata kaverien kanssa yhdistämällä pelin Facebook-profiilinsa kanssa. Moninpeli toimii jopa ilman jatkuvaa nettiyhteyttä.

Oddwingsissä on runsaasti erilaisia kenttiä ja reittejä. Taitavalta pelaajalta menee todennäköisesti viikkokausia pelin läpäisemiseen.

"Uskomme, että on iso määrä pelaajia, jotka haluavat jotain vähän haastavampaa", Soininen sanoo. Peli on suunnattu laajalle kohderyhmälle ja näyttäisi vetoavan 25–40-vuotiaisiin taitopelien ystäviin.

Useimpien mobiilipelien tapaan Oddwings Escape on ilmainen, mutta lisäominaisuuksia voi hankkia katsomalla mainoksia tai ostamalla.

Small Giant Gamesin ydinryhmästä Soininen, Nieminen ja Markus Halttunen olivat aiemmin avaintehtävissä Sulakkeessa, joka pyörittää Habbo Hotel -virtuaalimaailmaa. Small Giantin perustajiin kuuluvat myös palkitut kuvittajat Ilkka Juopperi ja Tommi Vallisto.

Kymmenhenkisen yrityksen toimistossa Helsingin Rikhardinkadulla työskentelee suomalaisten lisäksi unkarilainen, romanialainen ja espanjalainen pelinkehittäjä.

Nimekäs joukko on vakuuttanut rahoittajatkin. Yhtiö sai viime syksynä 2,4 miljoonan euron rahoituksen. Pääomasijoittajien lisäksi mukana on yksityisiä sijoittajia, kuten Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Rahoitustilanne tuo Soinisen mukaan työrauhan vuosiksi, vaikka Oddwings ei löisi läpi maailmalla. Seuraavat pelit ovat jo suunnitteilla.

Koska pienellä pelitalolla ei ole panna miljoonia markkinointiin, sanaa levitetään esimerkiksi pelisivustojen avulla. Yhtiö on palkannut myös oman yhteisömanagerin.

Myös Applella on suuri valta uusien pelien menestyksessä. Jos se nostaa pelin esille sovelluskaupassaan, lataajien määrä kasvaa heti.

Markkinoilla on myös yrityksiä, jotka myyvät sovellusten kehittäjille käyttäjiä.

Hiltusen mielestä Oddwingsillä on kaikki eväät, mutta lopulta kaikki riippuu hyvin pienistä asioista.

"Minkälaisen näkyvyyden peli saa, kuinka paljon se houkuttelee pelaajia, kuinka moni palaa pelaamaan, ja miten moni pelaaja maksaa."

Kimmo Räisänen
Toimitusjohtaja Timo Soininen (kesk.) ja Oddwings Escapen vastaava tuottaja Otto Nieminen haluavat pelille laajan yleisön.
Toimitusjohtaja Timo Soininen (kesk.) ja Oddwings Escapen vastaava tuottaja Otto Nieminen haluavat pelille laajan yleisön.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat