Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Enevo tehostaa jätekeräyksiä

Kasvuyhtiössä yhdistyy ominaisuuksia, joista Suomen cleantech-sektoriin toivotaan puhtia

Talous
 

Paperinkeräys Oy:n syväsäiliöstä Malminkartanossa nousee täysi lasti keräyspaperia.

Säiliö ei ole ylitäytetty eikä liian tyhjä, vaan juuri sopivan täynnä noudettavaksi. Näin on Paperinkeräyksen järjestelmälle kertonut säiliön kanteen kiinnitetty anturi.

Jätesäiliöiden täyttöastetta mittaavia antureita valmistava Enevo on yksi Suomen kuumimpia cleantech-sektorin yhtiöitä. Yhtiö tehostaa jätehuoltoa mittaamalla jätesäiliöiden täyttöastetta ja suunnittelemalla jäteautojen reitit sen mukaisesti.

"On ollut todella toimiva järjestelmä", toteaa Paperinkeräys Oy:n Etelä-Suomen kenttäpäällikkö Taneli Lumiaro.

Paperinkeräys Oy on käyttänyt Enevon järjestelmää kartonkikeräyksessä 1,5 vuotta ja paperinkeräyksessä noin puoli vuotta. Alkuongelmat ovat väistymässä ja säästöt kasvamassa, kun jäteautojen reitit lyhenevät.

Enevon liiketoiminnassa yhdistyy asioita, joita cleantechin asiantuntijat kaipaavat Suomen talouteen. Tärkeää olisi käyttää Suomen tieto- ja viestintäteknistä osaamista uusilla tavoilla ja yhdistää sitä puhtaaseen teknologiaan.

Kuvaavaa on, että Enevo ei edes koe olevansa varsinaisesti cleantech-yhtiö, vaikka cleantechin asiantuntijat mainitsevat sen nimen toistuvasti hyvänä esimerkkinä siitä, mitä Suomen cleantechin pitäisi tavoitella.

Enevon toimitusjohtajan Fredrik Kekäläisen mukaan Rotterdamissa tehdyssä kartonkikeräyksen pilottihankkeessa Enevo pystyi puolittamaan käytetyn ajan ja ajokilometrit. Pohjois-Amerikassa on saatu ensimmäiset isot kaupat aikaan.

"Olemme pystyneet näyttämään merkittäviä säästöjä", Kekäläinen iloitsee.

Viime vuonna yhtiön organisaation rakentamiseksi kerättiin kuuden miljoonan euron rahoitus ja nyt käynnissä on lisämiljoonien kerääminen kasvun rahoittamiseksi.

Kiinnostusta riittää. Jättimäisen japanilaisen GungHo-peliyhtiön perustaja, miljardööri Taizo Son, mainitsi Talouselämälle äskettäin Enevon esimerkkinä kiinnostavasta suomalaisesta yhtiöstä.

Kekäläisen mukaan kasvua voi vauhdittaa sanan kiiriminen asiakkaiden keskuudessa. Julkisella sektorilla tietoa vaihdetaan aktiivisesti eikä piilotella samaan tapaan kuin yksityisellä sektorilla. "Nyt näyttää siltä, että olisimme päässeet ainakin ensimmäisen ison kumpareen yli. Toivomme että tästä lähtee dominoefekti kunnallisella puolella", Kekäläinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat