Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fanit ovat antaneet avaruuspelin kehittäjille jo yli 70 miljoonaa euroa

Joukkorahoitetun pelin julkaisu venyy

Talous
 

Liki miljoona pelaajaa on antanut vajaan kolmen vuoden aikana yhdysvaltalaiselle Cloud Imperium Games -yhtiölle yhteensä yli 70 miljoonaa euroa jättimäisen avaruussaaga-pelin kehittämiseen.

Fanit ovat osallistuneet auliisti pelin kehittämiseen. Esimerkiksi marraskuussa moni osti noin 2 200 eurolla virtuaalisen avaruusaluksen Star Citizen -pelistä. Kaikki 200 virtuaalista alusta myytiin hetkessä.

Peli ei kuitenkaan näytä olevan lähelläkään valmistumista, eikä sen valmistumisesta ylipäätään näytä olevan vielä takeita.

Joukkorahoituksella tehtävä pc-peli Star Citizen on osoitus siitä, mitä innokkaat pelaajat ovat valmiit tekemään, jotta he saisivat koneilleen unelmiensa avaruuspelin.

Toistaiseksi pelaajat ovat saaneet Wired-lehden mukaan rahojensa vastineeksi lähinnä virtuaalisen hallin ostamilleen avaruusaluksille ja taisteluosion, jota jotkut ovat pitäneet keskeneräisenä ohjelmointivirheiden takia.

Star Citizen on tulevaisuuteen sijoittuva avaruuspeli, jossa voi käydä kauppaa, taistella ja lentää ympäri kokonaista uutta maailmankaikkeutta.

Pelin taustalla on Chris Roberts, joka loi 1990-luvulla avaruuteen sijoittuvan legendaarisen Wing Commander -pelisarjan.

Robertsin maine ja myyntimiehen taidot ovat saaneet fanit innostumaan. Rahan kerääminen alkoi vuonna 2012, ja vastaanotto oli niin suopea, että kerääminen jatkuu yhä.

Ennätyksiä listaavan Guinnessin mukaan Star Citizen on kaikkien aikojen suurin verkon joukkorahoitusprojekti. Tätä nykyä tavoite on julkaista peli loppuvuonna 2015, mutta Wired-lehden mukaan tämäkin takaraja saattaa osoittautua liian kireäksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat