Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helatorstai vilkastuttaa hotellit ja täyttää junanvaunut

Talous
 
Anu Vallinkoski

Moni venyttää ensi viikolla viikonloppunsa nelipäiväiseksi.

Helatorstai houkuttaa pitämään perjantainakin vapaata. Mutta mitäpä sitä tekisi pitkänä viikonloppuna? Yksi vaihtoehto on lyhyt kotimaanloma. Ripeät ehtivät vielä varaamaan matkat, majoituksen ja etsimään sopivaa puuhaa lomakohteeseen.

Milloin matkaan?

Junaliikenteessä ensi viikon vilkkain päivä on helatorstain aatto. Keskiviikkoiltapäivän vuoroihin voi jo olla vaikea saada lippuja. VR:ltä kerrotaan, että helatorstaita edeltävää keskiviikkoa voi verrata vilkkaaseen perjantaihin. Helatorstaina vaunuissa on jo väljempää. Paluuliikenteen ruuhkaisin hetki on sunnuntai-iltapäivä.

Mahtuuko hotelliin?

Pitkä viikonloppu näkyy myös majoitusliikkeissä. Hotelliketju Scandicin toimitusjohtaja Aki Käyhkön mukaan pitkä vapaa tietää hotelleille jonkin verran tavanomaista vilkkaampaa viikonloppua.

Hotelliin mielivä voi tutkailla majoitusvaihtoehtoja netin hakusivustojen, esimerkiksi Trivagon ja Momondon avulla. Molempien kautta löytyy lukuisten hotellivaraussivustojen tarjonta. Huoneiden saatavuutta ja hintoja voi kysyä myös suoraan hotelleista.

Hotellihuoneiden hinnat muuttuvat sen myötä, kun vapaana olevien huoneiden määrä vähenee.

Mistä löytyy vuokramökki?

Vuokramökkejä etsivällä on edessään hieman työläämpi urakka. Mökkejä välittäviä sivustoja on useita, mutta sivua, joka kokoaisi kaikki tarjolla olevat vuokramökit, ei ole.

Mökkitarjontaa esittelevät muun muassa Lomarengas, Nettimökki ja Vuokraovi. Myös kuntien nettisivut kannattaa tutkia. Moni pieni kunta listaa sivuilleen paikallisia majoituspalveluja.

Mökkimajoitusta etsivän kannattaa kiinnittää huomiota hinnoitteluun. Parin päivän visiitti voi tulla kalliimmaksi kuin mökin vuokraaminen koko viikoksi.

Mitä tehdä minilomalla?

Jos minilomalle kaipaa muutakin puuhaa kuin rentoutumista eikä paikkakunnan menotarjonta ole entuudestaan tuttu, ovat kuntien nettisivut oiva innoituksen lähde.

Varsin monen kunnan nettisivuilta löytyvät valikot Matkailijalle ja Tapahtumat. Myös paikallislehtien menovinkkeihin kannattaa tutustua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat