Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piilaakson veteraani siirtyy syrjään Ciscon johdosta

Amerikkalaisyhtiön yksi kilpailija on Nokian havittelema Alcatel-Lucent

Talous
 
John Chambers
John Chambers

Verkkolaiteyhtiö Ciscon hallitus ilmoitti maanantaina nimittäneensä yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Chuck Robbinsin. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 26. heinäkuuta.

Ciscon nykyinen toimitusjohtaja John Chambers on Piilaakson vaikutusvaltaisimpia ja pitkäaikaisimpia yritysjohtajia, joka on työskennellyt yhtiön toimitusjohtajana yli 20 vuotta.

Uuden toimitusjohtajan aloittaessaan työssään Chambers siirtyy yhtiön päätoimittamiseksi hallituksen puheenjohtajaksi. Vuodesta 2006 Chambers on ollut Ciscon toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja.

"Minulla on ollut mahdollisuus seurata Chuckin [Robbins] kasvamista johtajana yli 17 vuotta ja olen vakuuttunut, että Ciscolle ei olisi ollut tänä päivänä parempaa johtajaa", sanoo yhtiöstä riippumaton hallituksen jäsen Carol Bartz tiedotteessa. Robbins on työskennellyt viime vuodet Cisco Systemsin kansainvälisen myynnin johtajana ja johtokunnan jäsenenä.

Cisco oli 2000-luvun alussa tietoliikennealan tähtiyritys, jonka markkina-arvo oli suurimmillaan yli 600 miljardia dollaria.

Chambersin toimitusjohtajakaudella yhtiö ei ole kymmenistä yrityskaupoista huolimatta pystynyt palauttamaan liiketoimintaansa menneisyyden loistoonsa. Sen markkina-arvo on nykyisin noin 150 miljardia dollaria. Chambersin vuonna 1995 alkaneella toimitusjohtajakaudella yhtiön liikevaihto kuitenkin kasvoi 1,2 miljardista dollarista 48 miljardiin dollariin.

Yhtiö on erikoistunut kiinteän verkon laitteisiin ja etenkin ip-reitittimiin, joissa yksi sen kilpailijoista on Alcatel-Lucent. Nokia ilmoitti vajaa kaksi viikkoa sitten aikovansa ostaa Alcatel-Lucentin 15,6 miljardilla eurolla.

John Chambers on Yhdysvalloissa tunnettu tietoyhteiskunnan puolestapuhuja, minkä lisäksi hän on osallistunut epäsuorasti myös politiikkaan. Yhdysvaltojen edellisissä presidentinvaaleissa Chambers rahoitti avokätisesti republikaanien ehdokasta John McCainia.

Chambers on kertonut avoimesta kärsivänsä dysleksiasta, joka tarkoittaa osittaista kyvyttömyyttä ymmärtää kirjoitusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat