Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Selvitys: Tietomurto maksaa keskimäärin yli puoli miljoonaa

Talous
 

Suhtautuminen tietoturvaan tekee yrityksistä kahden kerroksen väkeä, kertoo kahden vuoden aikana tehty selvitys. Selvityksen mukaan keskimääräisen tietomurron havainnointiin ja torjuntaan kului 31 päivää, joiden aikana yritysten kustannukset olivat keskimäärin reilut 570 000 euroa.

Selvityksen tilasi konsulttiyhtiö Accenture, ja sen toteutti tutkimusyhtiö Ponemon. Konsulttiyhtiö jakoi kyselyynsä osallistuneet 237 kansainvälistä yritystä kahtia edelläkävijäyrityksiin ja staattisiin yrityksiin. Jaottelu tehtiin 48 turvallisuusominaisuuden tai -käytännön arvioimisella. Edelläkävijäyrityksissä turvallisuus on kytketty osaksi liiketoiminnan tavoitteita, ja staattisissa yrityksissä keskityttiin uhkien ehkäisemiseen ja säädösten noudattamiseen.

"Suomessa yli puolet yrityksistä ja organisaatioista näkee tietoturvan ja siihen liittyvät velvoitteet haastavina", huomauttaa Accenture Suomen tietoturvajohtaja Yacine Zaitri.

"Kansainvälisesti 63 prosenttia edelliskävijäyrityksistä näkee tietoturvan jo osana yrityksen yhteisiä liiketoimintatavoitteita. Tämän lisäksi 59 prosentilla edelläkävijöistä on käytössään erillinen vuosittainen tietoturvabudjetti", sanoo Zaitri.

Merkittävien tietomurtojen arvioitu todennäköisyys laski edelläkävijäyrityksissä 36 prosenttia, mutta staattisissa vain viisi prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat