Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autokauppa piristyi hieman huhtikuussa

Talous
 

Autokauppa on usein hyvä indikaattori siitä, millaisella mielellä kuluttajat ovat: kun fiilis on hyvä ja uskotaan tulevaisuuteen, ostetaan auto.

Tällaisesta mielentilasta on merkkejä Suomessa. Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin mukaan ihmisten odotukset omasta taloudestaan olivat huhtikuussa korkeimmillaan sitten toukokuun 2011.

Ehkä se vaikutti hieman piristävästi autokauppaan: Huhtikuussa rekisteröitiin 9 633 uutta henkilöautoa. Se on 3,4 prosenttia enemmän vuoden takaiseen verrattuna.

Koko vuoden tilanne on kuitenkin autokaupan osalta astetta huonompi. Tänä vuonna on rekisteröity kaiken kaikkiaan 38 989 kappaletta uusia autoja, mikä on 2,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna tähän aikaan.

Eräs asia, mikä on saattanut vaikuttaa autonostointoon laskevasti, on keskustelu autoverosta vaalien alla.

Esimerkiksi perussuomalaiset kampanjoi ennen vaaleja näyttävällä tv-spotilla, jonka viesti oli selkeä: äänestä meidän hallitukseen, niin poistamme autoveron. Myös muut puolueet ovat osallistuneet autoverokeskusteluun.

Ongelma on siinä, että jos kuluttajat ajattelevat, että autovero on pian poistumassa tai alenemassa, he jättävät autonoston myöhemmälle saadakseen auton halvemmalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat