Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsä Group pahoittelee teekkarin syrjintää

Työnhakijalle oli sanottu, että "meillä ei ole näihin hommiin naisia otettu"

Talous
 
Heidi Asplund

Metsäyhtiö Metsä Group pahoittelee teekkarin syrjintää. Yhtiö myöntää, että paljon keskustelua herättänyt tapaus sai alkunsa yhtiön tehtaalta.

Metsä Group julkaisi tapauksen johdosta anteeksipyynnön Twitter-viestissään. Yhtiö myös toteaa, että "yksittäisen ihmisen ajattelematon epätasa-arvoinen kommentti" ei edusta sen linjaa.

Keskustelu kyseisestä kommentista kiihtyi tiistaina sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun kesätöitä etsinyt Tampereen teknillisen yliopiston opiskelija Laura Kulmala soitti yhtiöön ja julkaisi puhelusta myöhemmin kuvauksen Facebook-päivityksessään.

"Meillä ei ole näihin hommiin naisia otettu", Kulmalalle oli hänen mukaansa vastattu.

Kulmala ei kertonut päivityksessään, että kyseinen yhtiö oli Metsä Group.

Kulmala oli kertonut olevansa valmis työskentelemään miesvaltaisessa ympäristössä, mutta hänen hakemustaan tuotantoon sijoittuvaan tehtävään ei päivityksen mukaan otettu vastaan.

Häkeltyneenä saamastaan vastaanotosta Kulmala pyysi miespuolista ystäväänsä soittamaan samalle Metsä Groupin yhteyshenkilölle. Kulmalan mukaan yrityksen edustaja kertoi miehelle, että tehtaan pituusleikkurilla on töitä ja kehotti lähettämään hakemuksen.

"Olemme ryhtyneet korjaaviin toimiin. Meillä on tiukat tasa-arvoperiaatteet, joiden noudattamista edellytetään kaikilta", Metsä Group kertoi keskiviikkona.

Helsingin Sanomien tavoittama Kulmala on tyytyväinen siitä, että Metsä Group otti vastuun tapahtuneesta.

"Oli rohkea ja hieno teko heiltä tulla ulos tämän asian kanssa", hän kehuu.

Kun Kulmala oli huomannut kirjoituksensa lähteneen kiertämään sosiaalisessa mediassa, hän oli itse ottanut yhteyttä Metsä Groupiin ja kertonut kirjoituksensa koskevan yhtiötä.

"Sieltä soitettiin minulle nopeasti. Keskustelimme avoimesti, ja he pyysivät anteeksi. Koin, ettei minulla jäänyt kaunoja Metsä Groupia kohtaan", hän kertoo.

Kulmala ei halua myöskään syyttää yhtä työntekijää tapahtuneesta. "On varmasti paljon tehtäviä, joihin naisia ei oteta. Syytä ei vain yleensä sanota suoraan", hän huomauttaa.

Kulmala on tyytyväinen, että asiasta on noussut keskustelua. Nyt hän aikoo kuitenkin itse keskittyä työnhakuun.

Kohu on ehtinyt herättää työnantajien huomion, ja Kulmalalle on jo tullut muutamia työtarjouksia. Kulmala ei kuitenkaan vielä ole lyönyt kesätyöpaikkaansa lukkoon.

"En ole halunnut käyttää tätä kohua henkilökohtaisena työnhakukampanjani. Otan yhteyttä kaikkiin työn tarjoajiin ja katson, mitä se tuo tullessaan", hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat