Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finavia: Emme tiedä syytä riskijohdannaisten käytölle

Talous
 

Valtion kokonaan omistaman lentokenttäyhtiö Finavian nykyjohto ei tiedä, miksi yhtiössä on solmittu miljoonien eurojen tappiot aiheuttaneita johdannaissopimuksia. Helsingin Sanomat kertoi eilen, että Finavia yrittää saada käräjillä entiseltä tilintarkastusyhtiöltään jopa 70 miljoonan euron korvauksia takavuosien johdannaisseikkailusta.

Finavia tiedotti torstaina, että Finavian nykyjohdolla "ei ole tarkkaa käsitystä", miksi yhtiössä on solmittu ei-suojaavia johdannaissopimuksia, jotka ovat "monimutkaisia".

Finavian mukaan yhtiöllä oli tarve suojautua korkoriskiltä, jotta yhtiö voi vähentää epävarmuutta rahoituskuluissaan. Finavian mukaan se toimi "monien muiden pääomavaltaisesti toimivien yhtiöiden tapaan".

Yhtiö myöntää, että keväällä 2012 osoittautui, että osa Finaviassa tehdyistä johdannaissopimuksista on luonteeltaan ei-suojaavia ja siksi yhtiön rahoituspolitiikan vastaisia.

Finavian mukaan ei-suojaavat sopimukset tarkoittivat, että korkojen noustessa sopimukset eivät toimi Finavian kannalta riittävän suojaavina. Korkojen lasku on päinvastoin aiheuttamut miljoonatappiot.

Finavia vakuuttaa ryhtyneensä lukuisiin toimenpiteisiin asian ratkaisemiseksi ja vastuukysymysten selvittämiseksi. Tähän liittyy muun muassa kanteen nostaminen entistä tilintarkastajaa Deloitte & Touchea vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat