Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jordanille jatkoaikaa Metsä Groupin johdossa

Yhtymä oli viime vuonna toimialan kannattavin

Talous
 
Martti Kainulainen Lehtikuva
Toimitusjohtaja Kari Jordan esitteli Metsä Groupin osavuositulosta torstaina.
Toimitusjohtaja Kari Jordan esitteli Metsä Groupin osavuositulosta torstaina. Kuva: Martti Kainulainen Lehtikuva

Metsänomistajien Metsä Groupin eli Metsäliiton pääjohtaja, vuorineuvos Kari Jordan jatkaa yhtymän johdossa yli sovitun eläkeiän. Jordanilla olisi ollut mahdollisuus vetäytyä eläkkeelle maaliskuussa 2016, jolloin hän täyttää 60 vuotta.

Jordanilla oli parempi työsopimus kuin Metsäliiton edellisillä pääjohtajilla, jotka olivat töissä 62-vuotiaiksi.

Metsäliiton hallituksen puheenjohtaja, metsäneuvos Martti Asunta sanoo, että Jordan jatkaa Äänekosken uuden sellutehtaan käynnistymiseen saakka.

Metsäliitto on käynnistänyt massatehtaan rakennustyöt, ja investoinnin on määrä valmistua vuoden 2017 lopulla.

Jordan on Suomen parhaiten ansaitseva metsäjohtaja. Viime vuonna yhtymä maksoi hänelle palkkaa, palkkioita ja muita etuisuuksia 2,6 miljoonaa euroa. Vuodesta 2013 hänen ansionsa kasvoivat miljoonalla eurolla.

Metsäliitto voitti tammi–maaliskuussa metsäsektorin "parhaan pelaajan palkinnon", käy ilmi metsäyhtiöiden osavuosikatsauksista. Metsä Group julkaisi tuloksensa torstaina.

Metsä Groupissa liikevoiton ilman kertaeriä suhde liikevaihtoon oli 10,2 prosenttia, kun Stora Enso ja UPM jäivät alle yhdeksän prosentin.

Sijoitetun pääoman tuotolla Metsä Group oli ylivoimainen. Yhtymä ylsi 13,5 prosenttiin, Stora Enso pääsi kymmeneen ja UPM jäi seitsemään prosenttiin.

Yhtymän tulos perustui selluloosaan, joka toi yli kolme viidesosaa yhtymän liikevoitosta. Divisioonan liikevoittoprosentti oli melkein 24, ja sijoitettu pääoma tuotti 46 prosentin koron.

Kun Äänekosken tehdas runsaan kahden vuoden kuluttua valmistuu, yhtymän riippuvuus massan kysynnästä, hinnasta sekä euron ja dollarin suhteesta kasvaa edelleen.

Jordan uskoo, että havusellun markkinat säilyvät lähivuodet hyvässä kunnossa.

"Pehmopapereiden ja pakkausmateriaalien valmistus lisääntyy maailmassa paljon eli sieltä tulee luontaista kysynnän kasvua. Pohjois-Amerikassa on paljon vanhaa kapasiteettia, ja siellä on edessä joko kapasiteetin uudistaminen tai tehtaat menevät kilpailukyvyttömiksi. Siksi markkinat pysyvät tasapainossa", hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat