Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokian Here-karttayksiköstä viriää tarjouskilpailu

Talous
 

Nokian karttayksiköstä Herestä on viriämässä kunnon tarjouskilpailu. Yhtiöstä ovat lehtitietojen mukaan kiinnostuneita muun muassa taksipalvelu Uber, Facebook, saksalaiset autovalmistajat ja ryhmä pääomasijoittajia.

Viime viikolla The New York Times kertoi, että internetin kautta taksipalveluja tuottava Uber olisi tarjonnut Herestä kolme miljardia dollaria (2,7 miljardia euroa).

Yhdysvaltalainen talouslehti The Wall Street Journal (WSJ) puolestaan raportoi, että saksalaiset autonvalmistajat BMW, Volkswageniin kuuluva Audi ja Daimler olisivat yhdessä kiinalaisen hakukoneyhtiön Baidun kanssa tekemässä "selvästi yli kahden miljardin euron tarjouksen".

Autoyhtiöille on tärkeää estää Googlea ottamasta ylivaltaa sähköisissä kartoissa. Kartat ovat arvokkaita, kun autoala kehittyy kohti itse ajavia autoja.

WSJ:n mukaan autoyhtiöt pelkäävät Googlen kehittävän itse ajaville autoille tarkoitetun käyttöjärjestelmän ja tarjoavan sitä ilmaiseksi kaikille samaan tapaan kuin se toimii matkapuhelinten Android-käyttöjärjestelmän kanssa.

Lehden tietojen mukaan neuvottelut Heren myynnistä ovat pitkällä. Autoyhtiöt ottaisivat Herestä määräävän enemmistön, ja Baidu tulisi sijoittajien yhteenliittymän kanssa vähemmistöomistajaksi. Myös Nokia säilyttäisi pienen omistusosuuden.

WSJ:n mukaan autonvalmistajat olisivat olleet yhteydessä jopa Saksan liittokansleriin Angela Merkeliin, jotta hän edistäisi valtionjohdossa tarjouksen etenemistä.

Here-yksikkö on rakennettu Nokian vuonna 2007 ostaman karttayhtiön Navteqin pohjalle. Nokia maksoi Navteqista 5,7 miljardia euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat