Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Entinen Expert-ketjun väki miljoonariidassa

Ex-toimitusjohtaja kiistää 15 miljoonan euron kanteen

Talous
 

Kodinkoneketju Expertin viitisenkymmentä entistä kauppiasta ja entinen toimitusjohtaja ovat ajautuneet miljoonariitaan. Entiset kauppiaat vaativat Expert Finland Oy:n entiseltä toimitusjohtajalta Kari Karipuulta siviilikanteella yli 15 miljoonan euron vahingonkorvauksia Vantaan käräjäoikeudessa.

Kauppiaat toimivat nykyään nimellä Veikon Kone, jonka niminen kauppiasosuuskunta on riidassa kantajana. Se vaatii Karipuun maksamaan osuuskunnalle vähintään 15 miljoonaa euroa. Näin kauppiaat tiedottivat maanantaina.

Karipuu työskenteli kauppiasosuuskunnan toimitusjohtajana kesään 2012 saakka.

Expert-ketju jakautui viime syksynä kahtia. Kookkaat kaupat jatkoivat Expert-nimellä. Useimmat pienemmät kauppiaat vaihtoivat Expert-nimen kertaalleen hylättyyn Veikon Koneeseen.

Kauppiaiden mielestä Karipuu on siirtänyt kauppiasosuuskunnan ja Expert Finlandin tehtävät ja edunvalvonnan osakeyhtiölain ja osuuskuntalain vastaisesti yhdelle osuuskunnan jäsenelle, Expert ASA Oy:lle. Se on yhden kauppiasosuuskunnan jäsenen eli Expert Finlandin norjalaisen enemmistöomistajan Expert AS:n tytäryhtiö.

Kantajien mukaan keskeisten kauppiasosuuskunnan toimintojen siirto Expert ASA Oy:lle on suosinut lainvastaisesti 2011–2014 tätä kauppiasosuuskunnan yhtä jäsentä Expert ASA Oy:tä ja siten myös Expert Finlandin pääomistajaa ja Expert ASA Oy:n emoyhtiötä Expert AS:ää.

Kantajien mukaan tämä on tapahtunut kauppiasosuuskunnan ja sen muiden jäsenten kustannuksella.

Kantajien mukaan enemmistöomistajan suosiminen johti siihen, että kauppiasosuuskunta menetti arvokkaan Expert-merkin Expert ASA Oy:lle.

Karipuu sanoo Helsingin Sanomille, että kanne on selvästi perusteeton.

"Kaikki toimenpiteet ovat perustuneet osuuskunnan kokouksen ja yhtiökokouksen päätöksiin", Karipuu sanoo.

Karipuu kertoo saaneensa haasteen tiedokseen jo joulun alla. Hän on vastannut siihen asianajajansa välityksellä.

Karipuu pitää "hyvin erikoisena", että siviiliriidan yksi osapuoli tiedottaa asiasta kesken prosessin.

"Mielestäni yksikään kauppias ei ole kärsinyt minkäänlaista vahinkoa. En ole edes nähnyt yhdenkään kauppiaan yksilöityä laskelmaa kärsimistään vahingoista, vaan he ovat antaneet osuuskunnalle oikeuden ajaa tätä kannetta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat