Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi edunvalvoja: Media on myrskyn silmässä

Viestintäalan VKL:n seuraava johtaja tulee Teknologiateollisuudesta

Talous
 
Jukka Viitasaari
Jukka Viitasaari

Digitaalisuuden aiheuttamaa median mullistusta liioiteltiin lyhyellä aikavälillä ja vähäteltiin pitkällä aikavälillä, sanoo alan yrityksiä edustavan Viestinnän keskusliiton (VKL) tuleva toimitusjohtaja Jukka Viitasaari.

Internet teki läpimurtonsa jo vuosituhannen vaihteessa, mutta viestimissä digitaalisuuden vaikutukset liiketoimintaan ja kulutustottumuksiin ovat alkaneet muuttua todeksi vasta viime vuosina.

"Myrskyn silmässä ollaan", Viitasaari sanoo.

Joukkoviestimiä ja graafista teollisuutta edustava VKL kertoi maanantaina nimittäneensä Viitasaaren, 53, järjestön uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa työt elokuun alussa.

Uutta tehtävää varten Viitasaaren pitää nousta neljä kerrosta ylemmäs työnantajien toimistokorttelissa Helsingin Etelärannassa. Nykyisin hän työskentelee Teknologiateollisuudessa tietotekniikka-, sähkö- ja elektroniikka-aloista vastaavana johtajana.

Teknologiateollisuuteen hän siirtyi Taloussanomien toimituspäällikön paikalta.

Viitasaari palaa alalle, joka elää vaikeita aikoja. Lehtien levikit pienenevät, ja pitkän taantuman takia mediamainontaan käytetty rahasumma on kutistunut.

Suomalaiset viestimet ovat vähitellen ryhtyneet rajoittamaan verkossa ilmaiseksi jaettavaa sisältöä. Asetelma ei ole helppo, koska verkossa maksutonta sisältöä on tarjolla loputtomiin.

"On pitkä tie opettaa pois saavutetusta edusta, ilmaisuudesta", Viitasaari sanoo. "Jos oma lehti halutaan ylläpitää, siitä pitää olla valmis maksamaan."

Viitasaari kertoo olevansa silti alan suhteen optimistinen – eikä edes vain viran puolesta.

Hänen mukaansa nykyajan tietotulvassa median rooli tiedon tarkistajana, seulojana ja jalostajana tulee yhä tärkeämmäksi. Viitasaari uskoo, että media löytää parin kolmen tulevan vuoden aikana uudet tavat toimia.

"Tehtäviä on runsaasti, ja tarvetta tulee yhä enemmän", hän sanoo.

 

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma on VKL:n jäsen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat