Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vain Virolla ja Ruotsilla puhtaat paperit

Talous
 

EU:n vakaus- ja kasvusopimus solmittiin vuonna 1997 ennen euron käyttöönottoa. Sopimuksen piti varmistaa, että euromaat noudattavat kurinalaista budjettipolitiikkaa eivätkä rahoita talouttaan velanotolla.

Pian selvisi, että sopimus ilman rangaistuksia ei toimi. Saksa ja Ranska ajautuivat jo 2000-luvun puolivälissä sopimuksen vajerajojen väärälle puolelle. Rikkomus ei johtanut mihinkään.

Eurokriisin puhkeamisen jälkeen komission linja muuttui. Jäsenmaa toisensa perään on otettu niin sanotun liiallisen vajeen menettelyn kohteeksi. Tällä hetkellä komission tarkkailussa on 11 maan taloudenpito. Joukossa ovat muun muassa Ranska, Britannia ja Puola.

Näiden lisäksi 15 maata, mukaan lukien Saksa ja Suomi, ovat olleet jossain vaiheessa komission tarkkailussa, mutta menettely on sittemmin päätetty. EU:n 28 jäsenmaasta ainoastaan Viro ja Ruotsi ovat selvinneet ilman kurinpitoa.

Sopimuksen sääntöjä on tiukennettu euroalueen velkakriisin puhkeamisen jälkeen, ja sen rinnalle on tullut uutta muun muassa pankkeja koskevaa sääntelyä.

Vain euromaihin voidaan soveltaa sopimukseen liittyviä rangaistuksia, kuten sakkoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat