Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n demokraatit riidassa vapaakaupasta

Senaatin demokraatit presidentti Obaman kanssa vastakkain

Talous
 

Presidentti Barack Obama kärsi tiistaina nolon tappion, kun hänen oma demokraattipuolueensa ei suostunut antamaan presidentille tämän hakemia neuvotteluvaltuuksia Tyynenmeren kumppanuussopimusta varten. Yhtä lukuun ottamatta kaikki demokraattisenaattorit äänestivät valtuuksien antamista vastaan. Republikaanit äänestivät valtuuksien puolesta.

Demokraattien sisäinen kahakointi todistaa siitä, kuinka hankala asia vapaakaupasta on Yhdysvaltain vasemmistolle tullut.

Obama on viime viikot yrittänyt raivokkaasti myydä TPP-sopimusta omalle puolueelleen. Sopimus purkaisi kaupan esteitä 12 Tyynenmeren alueen valtion väliltä. Suurin vaikutus sopimuksella olisi Yhdysvaltain ja Japanin väliseen kauppaan, sillä se avaisi Japanin suljettua maataloutta amerikkalaistuotteille.

Presidentin omassa puolueessa vapaakaupan vastustus on kuitenkin viime aikoina vahvistunut. Demokraatit syyttävät kauppasopimuksia työpaikkojen valumisesta ulkomaille ja keskiluokan kurjistumisesta.

Ohituskaista tarvitsee 60 senaattorin tuen. Siihen riittää, että Obama saisi puolelleen vähintään neljä demokraattia. Se näytti keskiviikkona onnistuvan. Osa demokraateista halusi neuvotteluvaltuuksien pehmittämiseksi sopimukseen mukaan lisäasiakirjoja esimerkiksi työntekijöiden suojelusta ja muiden maiden valuuttamanipulaation vastaisista toimista.

Keskiviikkoiltana Suomen aikaa senaattorit saivat aikaan demokraatteja tyydyttävän kompromissin, josta on tarkoitus äänestää torstaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat