Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin hallitus uhkaa sulkea sukupuolikiintiöitä vastustavat yritykset

Ministeri valmis jopa lakkauttamaan kiintiöitä vastustavat yhtiöt

Talous
 

Ruotsin oikeusministeri Morgan Johansson olisi valmis koviin rangaistuksiin yhtiöille, jotka eivät suostu nostamaan naisten osuutta hallituksissa vähintään 40 prosenttiin.

Sukupuolikiintiöiden laiminlyömisestä voi seurata suuret sakot tai jopa yhtiön lakkauttaminen, Johannson sanoi perjantaina Ruotsin radion haastattelussa.

Uhkasakkojen koko määräytyisi yhtiön koon mukaisesti.

Tasa-arvoministeri Åsa Regnér sanoi maaliskuussa, että Ruotsi valmistelee sukupuolikiintiöitä hallituspaikkoihin. Hän suunnittelee lakimuutosta vuodelle 2017.

40 prosentin kiintiö merkitsisi suurta muutosta hallituspaikkojen sukupuolijakaumaan. Regnérin mukaan naisten hallussa on nykyisellään 23–24 prosenttia hallituspaikoista.

Regnérin mukaan kiintiöt ovat tarpeen, koska naisten aseman koheneminen työmarkkinoilla ei ole jatkunut enää viime vuosina. Vuoden 2010 jälkeen naisten määrä hallituksissa ei ole muuttunut merkittävästi.

Johansson ja Regnér ovat sosiaalidemokraatteja. Johansson toivoo, että myös porvaripuolueet ja ruotsidemokraatit ryhtyisivät kannattamaan sukupuolikiintiöitä.

Ruotsin kokoomusnaisten uusi puheenjohtaja Annicka Engblom totesi, että Johanssonin kommenteissa oli kommunistisia sävyjä.

"Naisten pakottaminen yhtiöiden hallituksiin uhkasakkojen tai takavarikon uhalla ei kuulu oikeusvaltioon eikä edistä tasa-arvoa", Engblom sanoi Svenska Dagbladet -lehdelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat