Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FB työllistää suoraan vain vähän

Talous
 

Mikä on datakeskuksen vaikutus taloudessa? Boston Consulting Groupin tekemän ja Facebookin itsensä tilaaman kattavimman arvion mukaan Luulajan datakeskus oli viime vuoteen mennessä luonut noin 900 työpaikkaa Ruotsiin. Luvussa on huomioitu muun muassa rakennustyöt.

Selvityksen mukaan yhtiön positiivinen vaikutus koko talouteen oli kaikkiaan runsaat 370 miljoonaa euroa.

Keskus työllistää tällä hetkellä suoraan noin sata työntekijää. Määrä kasvaa, kun parhaillaan rakennettava toinen datahalli avataan.

Kymmenen vuoden aikana Facebookin sijoitusten ennustettiin synnyttävän vajaan miljardin euron positiivisen vaikutuksen talouteen ja synnyttävän noin 2 200 työpaikkaa, noin kaksi kolmasosaa näistä paikallisesti.

Luulajan teknillisen yliopiston professori Håkan Ylinenpää on kartoittanut vaikutuksia suppeammin. Hän pitää Boston Consulting Groupin arvioita välillisistä vaikutuksista turhan positiivisina. Facebookin merkitys yritysilmapiirille ja innostukselle on silti suuri, hän sanoo.

FB:n tulon jälkeen uusista toiminnoista Luulajassa ovat kertoneet useat yritykset, muun muassa energiayhtiö Vattenfall, Telia-konserniin kuuluva Cygate ja yhdysvaltalainen SanDisk.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat