Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huhtikuun kurssilasku oli pieni kupru

HSTV:n sijoituskeskustelussa ei uskottu osakekurssien romahdukseen

Talous
 
HSTV:n Suuri sijoituskeskustelu: Romahtaako pörssi, nousevatko korot?
HSTV:n Suuri sijoituskeskustelu: Romahtaako pörssi, nousevatko korot?
Riskit niin osake kuin korkomarkkinoillakin kasvavat. Romahtaako pörssi, nousevatko korot? HSTV:n sijoituskeskustelussa etsittiin vastauksia. Keskustelijoina Danske Bankin johtaja Susanna Miekk-oja, Varman sijoitusjohtaja Reima Rytsölä sekä Nordnet-pankin talousasiantuntija Martin Paasi. Keskustelun juonsi HS:n taloustoimittaja Anni Lassila.

Osakkeiden hintojen huhtikuinen kahdeksan prosentin lasku oli vähäinen kupru. Näin arvioivat asiantuntijat HSTV:n sijoituskeskustelussa tiistaina.

Sijoittamisesta keskustelivat Varman sijoitusjohtaja Reima Rytsölä, Danske Bankin johtaja Susanna Miekk-oja ja talousasiantuntija Martin Paasi Nordnetistä. Keskustelua johti Helsingin Sanomien toimittaja Anni Lassila.

Miekk-ojan mielestä kahdeksan prosentin lasku oli terveellinen korjausliike. Paasin mukaan "tämä ei ollut kriisin paikka".

"Jos on punaista lasissa kolmekymmentä prosenttia, sitten voidaan puhua, että jonkinasteinen kupla puhkeaa. Nyt tämä on tällaista värähtelyä", Paasi sanoi.

Rytsölä ei usko, että osakemarkkinat tulevat romahdusmaisesti alas.

"Elämme korkotason kannalta tosi poikkeuksellisessa ympäristössä."

Vuoden alusta huhtikuun alkuun osakkeet vahvistuivat Helsingin pörssissä parikymmentä prosenttia, mitä keskustelijat pitivät poikkeuksellisena ilmiönä, sillä Suomen kansantalous ei kasva.

Rytsölän mukaan ilmiö johtuu siitä, että Euroopan keskuspankki on työntänyt korot nollaan. "Se aiheuttaa sen, että riskipitoisten sijoitusten kuten osakkeiden houkuttelevuus kasvaa", hän sanoi.

Rytsölä, Miekk-oja ja Paasi eivät osanneet sanoa, onko osakemarkkinoille syntynyt hintakupla.

"Jos yritysten tulokset lähtisivät alaspäin, sitten pitäisi olla huolestuneita. Näin ei Euroopassa suinkaan ole, päinvastoin", Miekk-oja sanoi.

Paasi huomautti, että yritysten tulokset on viime vuosina tehty sanomalla väkeä irti. "Yritysten tulostentekokyvyt eivät heijasta talouden tilannetta", hän sanoi.

EKP on alentanut korkoja siksi, että yritykset investoisivat. "Varsinkin suomalaisilla yrityksillä on merkittävää ylikapasiteettia. Vaikka raha on käytännössä ilmaista, se ei välttämättä Suomessa johda investointibuumiin. Siksi Euroopan keskuspankin ase ei välttämättä auta meitä", Paasi sanoi.

EKP:n korkopolitiikkaa on halventanut euroa suhteessa Yhdysvaltain dollariin, mutta Rytsölän mukaan Suomi on ollut väliinputoaja. Suomelle oma kauppapainoilla laskettu valuuttaindeksi ei ole heikentynyt niin paljon kuin monien muiden euromaiden.

"Venäjän rupla on heikentynyt todella voimakkaasti, mutta myös Ruotsin kruunun on vähän heikentynyt euroa vastaan. Sen takia talouden veto Suomelle ei ole ollut niin hyvä", Rytsölä sanoi.

Jos säästäjä pelkää osakekuplaa ja korot ovat nollassa, hän saattaa hakea tuottoja esimerkiksi kullasta, asunnoista ja metsästä.

"On syntynyt mielenkiintoisia reaalisijoitusrahastoja. Niiden haittapuoli on, että ne ovat hyvin epälikvidejä. Siellä pitää sijoittaa kymmenien vuosien aikajaksolla", Paasi kertoi.

Hänen mukaansa nollakorkoinen talletus pankkitilille on hyvä sijoitus.

"Historiallisesti suomalaisilla on ollut tolkuton määrä rahaa ilmaiseksi pankeissa, ja pankit ovat saaneet hyvää tuottoa sijoittamalla niitä markkinoille. Kun korot ovat negatiivisia, tilanne on hullunkurinen. Jos saa pankista nollatalletuskorkoa, se on jo hyvä sijoitus", Paasi sanoi.

rio gandara hs
HSTV:n sijoituskeskusteluun osallistuivat Danske Bankin johtaja Susanna Miekk-oja, Nordnet-pankin talousasiantuntija Martin Paasi ja Varman sijoitusjohtaja Reima Rytsölä.
HSTV:n sijoituskeskusteluun osallistuivat Danske Bankin johtaja Susanna Miekk-oja, Nordnet-pankin talousasiantuntija Martin Paasi ja Varman sijoitusjohtaja Reima Rytsölä.
Mitä piensijoittajan kannattaa nyt tehdä?
Mitä piensijoittajan kannattaa nyt tehdä?
Mitä piensijoittajan kannattaa nyt tehdä? Sijoitusmarkkinoilla osakkeiden kurssit ja korot ovat liikkuneet voimakkaasti. HSTV:n sijoituskeskustelussa pohdittiin, mitä piensijoittajan kannattaa nyt tehdä. Keskustelijoina Danske Bankin johtaja Susanna Miekk-oja, Varman sijoitusjohtaja Reima Rytsölä sekä Nordnet-pankin talousasiantuntija Martin Paasi. Juontajana HS:n taloustoimittaja Anni Lassila.
Onko oma asunto hyvä vanhuuden turva?
Onko oma asunto hyvä vanhuuden turva?
Suomalaisten tärkein sijoituskohde on velaton asunto. HSTV:n sijoituskeskustelussa pohdittiin, onko oma asunto hyvä vanhuuden turva. Keskustelijoina Danske Bankin johtaja Susanna Miekk-oja, Varman sijoitusjohtaja Reima Rytsölä sekä Nordnet-pankin talousasiantuntija Martin Paasi. Keskustelun juonsi HS:n taloustoimittaja Anni Lassila.
Ovatko eläkevarat turvassa?
Ovatko eläkevarat turvassa?
Nykyisten eläkevarojen pitäisi tuottaa keskimäärin 3,5 prosenttia joka vuosi. HSTV:n sijoituskeskustelussa pohdittiin, miten eläkeyhtiöt pystyvät huolehtimaan riittävästä tuotosta kun korkotaso on erittäin matala. Keskustelijoina Danske Bankin johtaja Susanna Miekk-oja, Varman sijoitusjohtaja Reima Rytsölä sekä Nordnet-pankin talousasiantuntija Martin Paasi. Keskustelun juonsi HS:n taloustoimittaja Anni Lassila.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat