Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokia-lähtöinen Booxmedia myytiin Britanniaan

Yhtiö on Suomessa tunnettu DNA tv:stä. Työntekijät jatkavat yhtiön palveluksessa.

Talous
 

Brittiläinen Amino Technologies on ostanut suomalaisen mobiili- ja pilvitv-teknologiaa tuottavan Booxmedian koko osakekannan.

Kauppahinta on noin 10 miljoonaa euroa, ja se maksetaan muun muassa käteisellä ja Aminon osakkeilla.

Booxmedia on Suomessa tunnettu erityisesti DNA tv:stä, jolla voi katsoa tv-lähetyksiä ja maksullisia sisältöjä millä tahansa laitteella. Yhteistyö nykyisten asiakkaiden kanssa säilyy ennallaan.

Yhtiön toimitusjohtaja ja yksi perustajista, Jukka Sintonen, on iloinen kaupasta.

"Uskon, että tällä kaupalla saadaan uudenlaista kasvua. Pääsemme laajemmalle maantieteelliselle alueelle, saamme kokonaan uusia asiakassegmenttejä ja tuotekehitystoimintamme vahvistuu Suomessa."

Booxmedian toimiva johto sekä kaikki työntekijät jatkavat yhtiön palveluksessa, ja Aminon tavoite on Sintosen mukaan nimenomaan kasvattaa Booxmedian Suomen-toimintoja. Tällä hetkellä Booxmedialla työskentelee noin 40 ihmistä, joista noin 20 Suomessa.

Amino Technologies on Lontoon pörssissä listattu digitaalisten televisio- ja viihderatkaisujen tuottaja.

"Yrityskauppa on strategiamme ja tulevaisuuden visiomme mukainen – TV:n katselussa on tapahtumassa nopea murros, joka mahdollistaa ohjelmien katsomisen missä ja milloin tahansa. Kauppa myös vahvistaa teknistä osaamistamme uuden tuotekehitysyksikön myötä", sanoo Amino Technologiesien toimitusjohtaja Donald McGarva Booxmedian ja Aminon yhteisessä tiedotteessa.

Booxmedian IPTV:n kehitys alkoi vuonna 2007 Nokialla. Kun Nokia päätti virtaviivaistaa toimintojaan, muodosti IPTV:tä kehittänyt joukko oman yhtiön. Yhtiö sai starttirahoitusta Nokialta sekä teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekesiltä.

"Mielellämme maksamme veromme näistä tuista tässä kohtaa, ja tarkoitus on jatkossakin kasvaa nimenomaan Suomessa", sanoo toimitusjohtaja Sintonen.

Yhtiön tavoitteena on kaksinkertaistaa sen liikevaihto vuosittain. Viime tilivuonna liikevaihto oli noin 1,4 miljoonaa euroa. Yhtiön omistivat ennen kauppaa yhtiön perustajat sekä DNA, Alma Media ja joukko piensijoittajia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat